A Mindennapok kategória cikkei

Hogyan helyezzünk el díszköveket a kertben?

A szabadtéri területeink szépítésének számos módja van, például díszkövek elhelyezése. Nemcsak a kertünk színesítésére szolgálnak, hanem üres terek elfoglalására is használhatók, és nagyon jó vizuális benyomást kelthetnek minden látogatóban. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan helyezzünk el díszköveket a kertben, hogy tetszés szerint díszíthessük.

Nemcsak eláruljuk, hogyan kell ezt csinálni, hanem néhány kerti ötletet is adunk, amelyeket az Ön esetében alkalmazhat. Tehát olvass tovább, ha elhatároztad, hogy gyönyörű díszkövekkel díszíted a kertedet.

Mire valók a kövek a kertben?

Ha szeretné megtanulni, hogyan kell elhelyezni a díszköveket a kertben, először is meg kell tudnia, mik a fő funkcióik. Természetesen a kültéri terünk díszítéséről beszélünk, de a dekoráció és a praktikum kéz a kézben járhat. A kövek esetében többféleképpen tudjuk használni:

  • Hozzon létre egy utat , amely a kert elejétől az aljáig tart, a ház bejáratához, egy bizonyos területhez stb.
  • Fedje le a talajt egy sorban, hogy megvédje.
  • A külső terek megkülönböztetése.

Amint látja, ez a három nagyon hasznos szempont a kövek elhelyezésében, amelyek szintén nagyon dekoratívak lehetnek. Játszhatunk  egyforma méretével és színével, és így szépíthetjük kertünket kedvünkre.

Mire van szükségem a díszkövek elhelyezéséhez a kertben?

Amellett, hogy tudjuk, hogyan helyezzük el a díszköveket a kertben, be kell tartanunk a szükséges anyagokat is. Megfelelő ruházat és szerszámok használatával csökkentjük a vágások és sérülések kockázatát. Az alábbiakban egy kis listát láthatunk mindarról, amire szükségünk van kertünk kövekkel való díszítéséhez:

  • Nyilvánvalóan azok a kövek, amelyeket használni akarunk
  • kesztyűt
  • Jó és kényelmes cipő
  • Kényelmes és koszos ruhák
  • Védőszemüveg
  • Csírázásgátló háló a kövek alá helyezéshez

Szintén célszerű a kertben olyan helyet választani, ahová a kövek elhelyezése előtt kerül sor, és így elhelyezni, rendszerezni. Ideális esetben ez olyan hely lenne, ahol nem nő a növényzet, hogy ne sérüljön meg.

A díszkövek elhelyezése a kertben: Tervezés

Mielőtt megtanulnánk, hogyan helyezzünk el díszköveket a kertben, át kell gondolnunk a kívánt dizájnt. Ezért elengedhetetlen, hogy kertünket először kézzel vagy kézzel specifikus programokkal tervezzük meg.

A kiválasztott területekkel, ahová a díszköveket szeretnénk elhelyezni, hozzávetőleges képet kaphatunk a szükséges mennyiségről is. Meg kell jegyezni, hogy soha nem akadályoz meg bennünket abban, hogy a szükségesnél több követ fogjunk ki, ha a jövőben újakat kell elhelyeznünk.

A kertünkbe szánt díszkövekkel kapcsolatos ötletek és tervek kapcsán választhatunk, hogy anyagban és színben minden kő egyforma legyen, vagy keverjük őket. Mindkét lehetőség látványos lehet! Ugyanazokat a köveket is elhelyezhetjük, ugyanazon kövek élével körülvéve, de különböző fajtákkal és színekkel, hogy jól jelöljük az elválasztást, vagy azonos technikával formákat alkossunk.

Természetesen különféle dekorációs kövek léteznek. Például márvány: általában fekete, fehér, sárga, rózsaszín vagy barna. Másrészt a mészkő sokkal természetesebb tónusokkal rendelkezik, mint például a fahéj, a fekete és a fehér. Ezzel szemben a gránit kövek csak rózsaszín vagy vörös színben léteznek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük