A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Hogyan mosogatnak el az ipari konyhákban?

A mosogatás mindig is a főzés-sütés kellemetlenebb része volt, bár, ha odafigyelünk az elkészítésre, könnyebben meg is tudjuk tisztítani az edényeinket. Másképp működik azonban a dolog az ipari konyhákban, ahol nagy mennyiségű szennyes edény képződik, ráadásul a méretek miatt egyes eszközöket el sem lehet gépekkel mosogatni.

Hogyan mosogatnak akkor az ipari konyhákban? Speciális gépekkel vagy kézzel? A válasz meglepő, mert sokszor mindkét módon.

Így mosogatnak az ipari konyhákban

Napjainkban a legtöbb nagykonyha sokféle ipari mosogatógép közül választhat, és legalább a fehéredények megtisztítására igénybe is veszik ezeket. Ide tartoznak a poharak, csészék, tányérok és minden más olyan dolog, amelyet a vendégek az étkezéshez felhasználnak. Nagyobb gondot jelentenek a feketeedények, ezeket használják az ipari konyhákban a főzésre és sütésre, és gyakran nem férnem bele a kisebb mosogatógépekbe. A nagyobb méretű ipari mosogatógépek pedig drágábbak és még mindig nem jelentenek túl nagy kapacitás bővítést.

Emiatt az ipari konyhákban máig jelen vannak a mosogató személyzet tagjai, akik kézi erővel, kefékkel és más eszközökkel végzik főleg a feketeedények mosogatását. Ehhez különféle ipari mosogatótálca termékek, kádak, kézi mosogatók és más berendezések állnak a rendelkezésükre.

Ezek segítségével megoldható az edények megfelelő előáztatása, zsíroldása, majd végül elmosogatása. A fő hátránya a kézi erővel történő mosogatásnak, hogy ezt a munkaterületet is sújtja a szektorral jellemző szakemberhiány, ráadásul a víz- és vegyszerek felhasználása általában pazarlóbb, mint amit a mosogatógépek tudnának.

Ha azonban nem érhető el nagyméretű mosogatógép az ipari konyhában, akkor nincs más lehetőség, mint kézzel nekifogni a feketeedények megtisztításának.

Hol szerezhetők be az ipari konyhában szükséges mosogató berendezések?

Az olyan berendezések és eszközök, mint az ipari mosogatógépek vagy mosogatótálcák, a legkönnyebben a nagykonyhai webshopokban szerezhetők be. Ezek a helyek hatalmas kínálatot tartanak fenn minden gépből, és szükség esetén szakmai tanácsokat is adhatnak.

Ha egy ilyen webshopban keresünk rá a nagykonyhai mosogatás kellékeire, akkor az ott található termékek általában külön adatlappal is rendelkeznek, melyeket megnyitva részletes leírást kaphatunk a paraméterekről, működésről és más tulajdonságokról. A segítségükkel könnyebben eldönthetjük, hogy az ipari mosogatógép típusok közül arra van-e szükségünk, amelyiket kiválasztottuk magunknak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük