A Divat kategória cikkei,  A Mindennapok kategória cikkei

Melyik a legjobb pulóver anyag?

Az évszaktól, az érzékenységtől és az ízléstől függően az anyag döntően befolyásolja a pulóver megjelenését és funkcionalitását. A könnyen irritálható bőrűek számára elsődleges prioritás, hogy a lágyabb, puhább anyagokra összpontosítsanak, mint például a pamut, a kasmír vagy a gyapjú. Nem árt hozzákalkulálni a történethez, hogy a fejünkön áthúzós, hosszú ujjú ruhadarab díjcsomagját nagyban meghatározza az anyag összetétele is. De vajon mik a legjellemzőbb típusok szvetterfronton, és mik azok a tényezők, amiket nem árt, ha megjegyzünk az anyagok kapcsán sem?

Pamut

Az átmeneti pulóver kategóriájában egy rendkívül kényelmes viselet, a tiszta pamut ruházat hipoallergén és nem irritálja a bőrt, emellett lágy tapintású, jó légáteresztő paraméterekkel rendelkezik, és nem töltődik fel elektrosztatikusan sem. Egy elsőrangú nedvszívó képességekkel rendelkező természetes rost, ami multifunkcionális felhasználást tesz lehetővé. Ez a legjobb választás azoknak, akik inkább friss és fiatalos megjelenést szeretnének tükrözni az öltözködésükkel. Kattintson, ha kíváncsi a Bubulakovo Webáruház pulóver anyag pamut szortimentjére! Fenntarthatóság szempontjából nem árt szem előtt tartani, hogy van egy mesterségesen előállított kistestvére, a modal, amely előállítása mérsékeltebb vízfogyasztással jár, mint a pamutnál.

Gyapjú

A gyapjú a textilipar által felhasznált legősibb állati eredetű szövet. Vízlepergető hatással bír: a szál külső része vízálló, ellentétben az emberi hajjal vagy állati szőrrel. A gyapjúszálak súlyuk akár 30 százalékát is képesek felvenni nedves hatás nélkül. A külső réteg véd a nedvességtől, az esőtől és a hótól. A gyapjú egyértelmű érdeme az is, hogy kitűnő légáteresztő és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Kezelési útmutató gyanánt koncentráljunk rá, hogy a tisztítást kézzel vagy speciális gyapjútisztító programmal kell végezni. Nem mosható klórt tartalmazó mosószerekkel.

Kasmír

Könnyű, kényelmes, pihe-puha meleg, anélkül, hogy egy kicsit is elnehezítené a viselőjét. Keverékekben ez az anyag gyakran lágyságot kölcsönöz az érintésnek, és előszeretettel koppintják akrillal. Önmagában a kasmírkecske szőrének felhasználásával készül. Figyeljünk rá, hogy hajlamos a zsugorodásra, ezért kézzel vagy speciális körülmények között tisztítsuk. Kerüljük a lógatott formában történő szárítást, mert könnyen deformálódik. A Bubulakovo.hu kínálatában még számtalan jobbnál jobb pulóver alapanyagot talál, szemezgessen kedvére!

A fotó forrása:
evrymmnt / Shutterstock.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük