A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Nem is gondolnánk, mire jó a háló az otthonunkban

Ma már szinte mindenféle feladatra kaphatók hálók, de az otthonunkban csak néhány olyan terület van, ahol mindenképpen érződik a hiányuk. Az egyik ilyen a szúnyogháló, mely az élősködőket tartja kinn, a másik pedig az árnyékoló háló, amely rendkívül sokoldalúan használható fel.

Nyáron nem lehet meglenni szúnyogháló nélkül

Az elmúlt években rendre megbolondult az időjárás, a nagyobb esőzéseket sokszor követte szikrázó napsütés, amely elősegítette a vérszívók elterjedését. Az európai uniós szabályváltozások is nehezebbé tették a szúnyogírtást, a hektikus időjárás pedig folyamatosan újratermelte a számukat, hiába történt folyamatosan az irtás.

Ezeknek köszönhetően ma már kijelenthető, hogy nem lehet meglenni kora tavasztól az első erősebb fagyokig szúnyogháló nélkül, főleg a városi területeken. Itt a nagy melegekben muszáj ablakot nyitni, amin keresztül özönlenek be a szúnyogok a fényre.

Szerencsére nagyon sokféle szúnyogháló érhető el a piacon, kezdve a legolcsóbb változattól, amelyet csak méretre kell vágni, majd öntapadós csíkkal az ablakkeretre rögzíteni. Ennél egy fokkal tartósabbak az üvegszálas szúnyoghálók, a kerettel is rendelkező típusok pedig még könnyebben szerelhetők. Az igazán profi megoldást az alumínium szúnyoghálók jelentik, mivel ezek már a rágcsálókat is kint tartják, ezért élelmiszeripari egységekben is felszerelhetők.

De mire való az árnyékoló háló?

Az árnyékoló hálónak eléggé beszédes neve van, hiszen a sűrűbb szövése miatt kiválóan alkalmas arra, hogy egy kis árnyékot képezzen. A felhasználási módja viszont ennél jóval több, az emberek egy jelentős része manapság a belátás elleni védelemre használja.

Ha a szomszédunk leskelődik vagy nem szeretnénk, hogy benézzenek az utcáról, akkor ilyen hálót tudunk felszerelni a kerítésünkre is. A felhasználása könnyű, csupán méretre kell vágni, majd akár gyorskötözővel rögzíteni a kívánt pontokon.

Az árnyékoló háló termékek még ennél is többre használhatók. A gyümölcsösben kihúzva védenek a jégkár és a madarak ellene, az építkezésen vagy az utánfutón pedig megakadályozzák, hogy a homok és más apróbb anyagok szétrepüljenek. Emellett még nagyon sok helyen használják fel ezt a jó árú és könnyen kezelhető hálót, nem csoda, ha a legtöbb kertészeti szakáruház is folyamatosan kínálatban tartja.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük