A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Muszáj a dugulást megelőzni vagy fél évente 1x szakembert hívni, mert komoly baj lehet belőle

A lakásunk telis-tele van lefolyókkal, melyek ugyanolyan fontos eszköznek számítanak, mint a háztartási gépek, ezért rendszeresen karban kell tartani őket. Erre a leginkább azért van szükség, mert így elkerülhetők a dugulások, melyek elhárítása akár komoly költséggel is járhat. A duguláselhárítással foglalkozó vállalkozások megelőzést is vállalnak, amelyet érdemes fél évente egyszer igénybe venni, hogy nyugodtan alhassunk.

Miért fontos a lefolyók karban tartása?

A lakásban található lefolyókra számos dolog jelenthet veszélyt, attól függően, hogy éppen hol találhatók. A konyhai lefolyóba bekerülő ételmaradékok lassan leülepednek a csatornahálózatban, szűkítik a csövek keresztmetszetét, ezzel csökkentik az áramló víz sebességét. A lassabb víz még több anyagot rak le a csövekben, így a folyamat öngerjesztő, és végül duguláshoz vezethet.

Ha kifejezetten ügyelünk arra, hogy ne kerüljön nagyobb ételmaradék a csatornába, akkor is megtörténhet a baj, az olyan anyagok, mint például a kávézacc, előszeretettel tapad le. De a mosogatás is folyamatos fenyegetést jelent a csövekre, ebben ugyanis úszó zsírcseppecskék találhatók, melyek szép lassan összeállnak a csatornában.

Más ok miatt számít problémás területnek a fürdőszoba. Az olyan lefolyók, mint a zuhany- vagy a kád csövei, az emberi testről leváló apróbb részecskék, elhalt hámsejtek, hajszálak vagy szőrszálak miatt dugulhatnak el. Ezek összegyűlését elősegítik a modern samponok és fürdőkrémek, melyek nem teljesen oldódnak fel a vízben, és képesek leülepedni a csövekben.

A WC is okozhatja a dugulást, melyben az évek során vízkő és másféle lerakódás alakul ki. Gyakori még az is, hogy a nem megfelelő öblítés miatt feltorlódnak az anyagok a csövekben, de akár a modern törlőkendők nehezen lebomló szövete is képezhet akadályokat.

A padlóösszefolyó szintén eldugulhat, főleg, ha előszeretettel borítjuk bele a felmosóvizet. Aztán még ott a mosógép vagy mosogatógép bekötése, melyek szintén szappanmaradékokat, tisztítószereket vagy zsírcseppeket juttathatnak a rendszerbe.

A karbantartással és megelőzéssel is foglalkozó vállalkozások, mint például a Duguláselhárítás Budapest 0-24 képesek elhárítani a kezdődő dugulásokat. A segítségüket kérve és rendszeresen átmosva az otthonunkban található lefolyókat, elkerülhető a nagyobb károk megjelenése. A rendszerességet nem szabad fél vállról venni, mivel az elhanyagolt csatornahálózat bontási munkálatok elvégzését is szükségesség teheti, de beázásokat, szivárgásokat és további károkat szintén jelenthet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük