A Divat kategória cikkei

Ismerd meg a legjobb férfi szőrtelenítő módszereket!

Amikor a szőrtelenítésről van szó, nem csak a nőknek van szükségük bársonyosan puha és sima bőrre. A férfiaknak is fontos lehet eltávolítani a nem kívánt szőrzetet kényelmi vagy éppen higiéniai szempontok miatt. Erre ma már többféle férfi intim szőrtelenítő módszer rendelkezésre áll, így válogatni lehet az eszközök közül. Azonban nem mindegy, hogy melyik férfi intim szőrtelenítő módszert választjuk, hiszen leginkább a bőrtípus és az egyéni érzékenység alapján ajánlott dönteni. Valamint a hatékonyság és az egészségügyi előnyök egyaránt fontos szerepet játszhatnak az egyéni preferenciában. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb férfi intim szőrtelenítő módszereket, hogy segítsünk eligazodni a választásban, és abban, hogy férfiként is elérhesd a sima bőrt!

Hogyan válaszd ki a megfelelő módszert?

Fontos, hogy a szőrtelenítés során figyelembe vedd a saját bőrtípusodat, és azt is, hogy mennyire vagy érzékeny a különféle férfi intim szőrtelenítő eszközök és anyagok használatára. Érdemes tehát elvégeztetni egy bőrtípus tesztet (legfőképpen az intim területeken), így te is tudni fogod, hogy mivel nem ártasz a bőrödnek. Nézzük meg a különféle férfi intim szőrtelenítő módszereket!

Borotválkozás

A férfi intim szőrtelenítő eljárások közül borotválkozás az egyik leggyakoribb és legegyszerűbb módszer, amit akár te is könnyedén elvégezhetsz az otthonod kényelmében. Ezzel a gyakorlattal gyorsan megszabadulhatsz a szőrtől, azonban fontos megjegyezni, hogy sokkal több foglalkozást igényel, mintha gyantáztatnál. Az igazán sima eredmény eléréséhez naponta borotválkozni kell, ami rendkívül időigényes lehet. 

Emellett a borotválkozás sajnos akár különféle bőrproblémákat is okozhat, mint például a bőr irritációjakiütések keletkezése vagy sérülések előfordulása. Ez pedig nem veszélytelen, hiszen a bőrfelületen lévő vágások elfertőződhetnek és begyulladhatnak, ami további kellemetlenségekkel járhat, főleg az intim területeken. 

A hagyományos kézi borotva mellett érdemes azonban megemlíteni az elektromos borotvákat is, ami sokkal kíméletesebben viszonyul a bőrfelülethez. Emellett hatékonyabban távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat; a megfelelő hatás érdekében azonban itt is gyakori ismétlésre van szükség. 

Ráadásul ez a férfi intim szőrtelenítő módszer még így sem mindig éri el a tökéletesen sima eredményt. Az elektromos borotva használata akkor lehet ideális, ha nem szeretnél naponta borotválkozni, de mégis friss és ápolt kinézetre vágysz.

Szőrtelenítő krémek

Ezt a férfi intim szőrtelenítő módszernek is ismert eljárást tilos az intim területeken használni.

Hogy miért? A szőrtelenítő krémek kíméletes és gyors megoldást kínálnak annak, aki nem szeretne borotválkozni. Azonban ezek a krémek vegyi reakcióval működnek, amikor is egy bizonyos idő alatt feloldják a szőrszálakat, amelyeket aztán könnyedén le lehet törölni egy nedves kendő segítségével. 

Ez a módszer azonban irritációt okozhat, hiszen az intim területeken igencsak vékony és érzékeny ez a bőrfelület. Emellett a pH-értéke sem megfelelő, ami felboríthatja az intim terület természetes védelmét. Fontos azonban megjegyezni, hogy a férfi intim szőrtelenítő módszer kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az egyéni preferenciákat.

Gyantázás

Az előző eljárásokhoz képest a gyantázást egyesek kissé fájdalmasabb férfi intim szőrtelenítő módszernek gondolják, azonban megfelelő technikát alkalmazva a beavatkozás legfeljebb kissé kellemetlennek mondható. A rendszeres gyantázás következtében ráadásul ez a kellemetlen érzet is folyamatosan csökkenni fog.  De mit jelent ez a rendszeresség? Ha te sem szereted a napi szintű borotválkozást vagy a szőrtelenítő krémmel járó irritációt, akkor a gyantázás lehet a számodra megfelelő eljárás.

A férfi intim szőrtelenítő gyantázás nagyjából 3-5 mm szőrhossztól már elvégezhető. Ez azt jelenti, hogy egyéni szőrnövekedési gyorsaság mellett körülbelül 3-4 hetente elég lehet elmenni egy intimkozmetikushoz. Fontos megemlíteni, hogy mindenképpen érdemes szakember segítségét igénybe venni a Naturiti intimgyanta szalonban, hiszen az otthoni próbálkozások sajnos sérülésekkel járhatnak az intim területeken.

Ez a férfi intim szőrtelenítő módszer önmagában is hatékony és tartós eredménnyel jár, de megfelelő  otthoni intim bőrápolással kiegészítve egészen különleges komfortérzetet biztosít. . A szakemberek pontosan tudják, hogy mire van szüksége a bőrödnek, hiszen csak a bőrtípus próba után kezdenek hozzá a gyantázáshoz. Ne aggódj azon sem, ha érzékeny a bőröd, hiszen ma már létezik a MicroWaxing módszer, ami egy valóban kíméletes eljárás.

Epilálás

Néhányan az epilálást is a férfi intim szőrtelenítő eljárások közé sorolják, de fontos tudni, hogy az intim részeken tilos epilátort használni. Ez ugyanis túlságosan durván szedi ki a szőrszálakat, ami nem tesz jót a bőrfelületnek, ráadásul elképesztően fájdalmas művelet

Az epilátor más, nem annyira érzékeny területeken hatékony és hosszabb távú megoldást nyújthat a gyantázáshoz hasonlóan. De az intim részeken ehhez túl érzékeny és vékony a bőr, így nem érdemes ezzel kísérletezni.

A szőrtelenítés előkészítése és utóápolása

Ahhoz, hogy elkerüld a bőrirritációt és tartós eredményt érhess el, fontos betartani néhány előkészítő lépést. Lényeges, hogy két férfi intim szőrtelenítő eljárás között megfelelően ápold a bőröd, hiszen ezzel segítesz a bőr rugalmasságának és egészségességének elérésében. 

Amennyiben a férfi intim szőrtelenítő módszerek közül a gyantázást választod, úgy rendkívül fontos a bőrápolás. Erről biztosan tájékoztat majd az intimkozmetikus, de lényeges, hogy az utóápolás során legalább 72 órán át intenzíven ápold az szőrtelenített területet. Ezzel elkerülheted a bőrproblémákat, miközben a bőrfelület egészségesen rugalmas és sima lehet.

Képek: Unsplash, Pixabay

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük