Az Egészség kategória cikkei

Home office egészségesen

Azzal mindannyian egyetértünk, hogy a home office elterjedése nagy népszerűségnek örvend. Az utazáson megspórolt pénz és idő, a kényelmesebb munkavégzés és a jobb koncentráció mind-mind az otthoni munkavégzés mellett szólnak.

A számos előnye mellett azonban vannak, akik néhány hátrányról is beszámolnak. Ezek közül a leggyakoribb a munka és magánélet szétválasztásának nehézsége. Emellett sokak számára a megfelelő munkakörülmények kialakítása sem könnyű feladat. Amennyiben számodra is aktuális a téma, mindenképpen olvasd el hogyan rendezd be home officeodat egészségesen.

Miért fontos, hogy ne becsüld alá irodai széked fontosságát

Az egészséges munkavégzés alapja a megfelelő minőségű bútorok beszerzése. Ez ergonomikus irodai széket, valamint egy jó minőségű asztalt jelent majd. Kezdjük talán az irodai székekkel, melyek esetében mindenképpen az ergonomikus kialakítást kell választanunk. Az ideális szék állítható magasságú, háttámlája változtatható döntésszögű, valamint karfája és fejtámasza is mozgatható. Az asztalok esetében is megtalálhatjuk az állítható magasságú darabokat, melyek használatával az ülő és álló munkavégzés könnyedén variálható.

Hogyan válasszuk el a munkát és a magánéletet?

A sokak számára nehéz kérdés, hogy hogyan válasszuk el a munkát és a magánéletet. Logikus kérdés, hiszen az otthon töltött munkanapok esetében könnyedén elfeledkezhetünk a munkaidő végéről. A gyakori túlóra azonban nem egészséges. Hasonló a helyzet a megszokott élettértől nem elkülönített munkasarok esetében is. Azaz, mindenképpen ajánlott egy külön munkaállomást kialakítani. Ezzel ugyanis szó szerint, valamint mentálisan is külön választjuk munkánkat a magánélettől.

Liftor számos ergonomikus széket és asztalt kínál az ideális munkaállomás berendezéséhez. A bútorok beszerzése mellett pedig a megfelelő elkülönítésről kell gondoskodnod és már kezdheted is az otthoni munkavégzést!

A fotó forrása: Girts – stock.adobe.com

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük