bittorrent letöltés
A Mindennapok kategória cikkei

BitTorrent torrent kliens bemutató és ingyenes letöltés

A BitTorrent egy tiszta, gazdag funkciókkal rendelkező, könnyű és gyors torrent kliens, amely minden szempontból kiváló választásnak tűnik. Ebben a cikkben részletesen megismerheted, mit kell tudni erről a torrent kliensről.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • Bőséges funkciók
 • Rendezett és könnyen kezelhető felület
 • Ingyenesen letölthető és használható

Hátrányok:

 • A hozzáadott szoftverek esetleg zavaróak lehetnek
 • Ingyenes verzió esetén zavaró reklámok jelennek meg

A BitTorrent a BitTorrent protokoll hivatalos torrent kliense, ami a legnagyobb decentralizált peer-to-peer protokollhöz használható. Ezzel a klienssel nagy fájlok és adatok könnyedén áthozhatók az interneten.

A BitTorrent cége, amely a BitTorrent kliens mögött áll, egy másik hasonlóan népszerű torrentező alkalmazást is készít, ami uTorrent néven ismert.

A BitTorrent büszkélkedhet több mint 100 millió havi aktív felhasználóval, ami jelentős részét képezi az internetes forgalomnak.

Árak

A BitTorrent négy fő verzióban érhető el, amelyek közül néhány különböző verziót is tartalmaz.

A BitTorrent Web elérhető Windows és macOS rendszerekre, és ez a szabványos kliens a tartalom letöltéséhez. Míg a macOS verzió ingyenesen elérhető, sajnos már nem támogatja a macOS Catalina 10.15 utáni verziókat.

A Windows kliens három különböző verzióban érhető el:

 • Alap: Ez a kliens alapverziója, ingyenesen letölthető, de tartalmaz reklámokat és zárt forráskódú.
 • Pro: Biztonságosabbá teszi a letöltéseket, blokkolja a fenyegetéseket, és megjeleníti az információkat, például a fájlméretet, felbontást, forrásokat és letöltőket. Az éves előfizetés ára 19,95 dollár.
 • Pro+VPN: Tartalmazza az összes Pro funkciót, valamint a CyberGhost VPN-t, ami öt eszközt támogat, és segít a tartalomcenzúra kikerülésében. Ez a csomag éves díja 69,95 dollár.

A BitTorrent Classic csak Windows PC-khez elérhető, és ez az eredeti asztali alkalmazás. Négy különböző verziója létezik:

 • Alap: Az ingyenes verziója a klasszikus BitTorrent kliensnek. Reklámokat tartalmaz és zárt forráskódú.
 • Reklámmentes: Nincsenek reklámok, kevesebb sávszélességet használ, és prémium támogatást nyújt évi 4,95 dollárért.
 • Pro: Biztonságosabbá teszi a letöltéseket, blokkolja a fenyegetéseket, beépített formátumkonvertálót és médialejátszót tartalmaz, valamint prémium támogatást kínál éves előfizetésért cserébe 19,95 dollárért.
 • Pro+VPN: Tartalmazza az összes Pro funkciót, valamint a CyberGhost VPN-t, ami öt eszközt támogat, és éves előfizetésének ára 69,95 dollár.

A BitTorrent Android verziója elérhető Android rendszerekre két különböző változatban, az alap és a Pro verzióban, amely utóbbiért 2,99 dollárt kell fizetni.

A BitTorrent Remote egy önálló kliens, amely lehetővé teszi a torrentek távoli kezelését a gazdagépen.

BitTorrent bemutató

Ismerd meg közelebbről is, hogy miért olyan népszerű ez a torrent kliens.

Funkciók

A BitTorrent Classic kliens számos fejlett funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek gyors és hatékony torrent letöltéseket biztosítani minden felhasználónak.

Először is, lehetőség van több torrent fájl egyidejű letöltésére, és ezek között különböző prioritásokat is beállíthatunk, így ha egyikükre sürgős szükségünk van, azt előnyben részesíthetjük.

A BitTorrent lehetővé teszi a letöltések időzítését is, így automatikusan elkezdődhetnek különböző időpontokban, akár éjjel is.

Az alap VPN szolgáltatás hasznos a biztonság és az online adatvédelem szempontjából is. A különböző verziók közötti választék is előny, amint azt korábban is említettük – több lehetőség mindig jó, és a torrent tevékenységek távoli kezelésének lehetősége is pozitívum.

Felület

A BitTorrent könnyen használható szoftver, amely rendkívül tiszta és esztétikus felülettel rendelkezik, valamint számos beállítási lehetőséggel.

Az alap verzióban lévő reklámokon kívül az interfész egyszerű és átlátható, így minimalistikus tervezése miatt az egyik legjobb torrent kliens választásnak tűnik. A kevésbé gyakran használt menük és beállítások el vannak rejtve az interfészen belül, de könnyen előhívhatók, ha szükség van rájuk.

Felhasználói élmény

Az impresszív teljesítmény segít abban, hogy kellemes élményt nyújtson, és összességében a BitTorrent nagyon könnyen érthető és használható. A meredek tanulási görbe hiánya és az ingyenes verzió könnyen elérhetősége vonzóvá teszi ezt az alkalmazást.

Biztonság

Bár a BitTorrent az iparág vezető torrent kliense, és általában biztonságosnak tekinthető, érdemes megjegyezni néhány dolgot a biztonság szempontjából. Először is, a kliens kódja zárt forráskódú, tehát a frissítésektől és a biztonsági javításoktól teljesen a fejlesztők függnek (és nem olyan átlátható, mint a nyílt forráskódú versenytársak).

Továbbá, a BitTorrent telepítőjének vizsgálata a VirusTotal segítségével 4 figyelmeztetést mutatott ki (72 vírusirtó alkalmazásból), ami nem túl magas szám, de azért némi aggodalomra ad okot. Ezen figyelmeztetések bizonyos esetekben hamis riasztások is lehetnek, de mégis érdemes figyelembe venni, hogy néhány más kliens teljesen tiszta eredményt mutat ebben a tesztben. Ezenkívül ajánlott egy jó VPN alkalmazás használata torrent kliensekkel történő tartalom letöltése közben, további biztonság és adatvédelem érdekében.

Kalózkodás

Bár a torrentek lehetővé teszik a felhasználók számára kedvenc tartalmuk letöltését az internetről, és ezek a kliensek megkönnyítik a folyamatot, ne feledjük, hogy természetesen online jogvédett tartalmak is léteznek, és ezek letöltése törvényellenes.

BitTorrent letöltés

Bár a BitTorrent számos weboldalon letölthető, érdemes a hivatalos weboldalt használnod a beszerzéséhez. Kattints ide, hogy megnyisd. Figyelem! Egyes vírusírtók riasztást dobhatnak a weboldal megnyitásakor, pedig nem vírusos.

BitTorrent telepítés

Miután letöltötted, a következő lépésekkel könnyedén telepíteni tudod a BitTorrentet. Az alábbiakban a BitTorrent Web telepítése látható, de az összes változatnál ezeken a lépéseken kell átmenned.

1. lépés: indítsd el a telepítőfájlt, ahol egy üdvözlő szöveg fogad. Itt kattints a Next, következő gombra:

BitTorrent telepítés 1. lépés

2. Ezután olvasd el a felhasználói megállapodást és az adatvédelmi nyilatkozatot, majd amennyiben elfogadod, kattints az Agree (beleegyezem) gombra. Ha nem fogadod el, akkor a Back gombbal visszaléphetsz az előző képernyőre.

BitTorrent telepítés 2. lépés

3. Többféle ajánlatot kapsz szoftvertelepítésre a gyártó cégtől, ezeket általában nem ajánlott telepíteni. A Decline gombbal elutasíthatod az aktuális ajánlatot, a Skil All gombbal az összes ilyen ajánlatot átugorhatod, míg az Accept gombbal telepíted a reklámozott szoftvert.

BitTorrent telepítés 3. lépés

4. Itt egy újabb reklámozott szoftver, ezt is átugorhatod, vagy telepítheted.

BitTorrent telepítés 4. lépés

5. A telepítés sikerességét ez a képernyő jelzi. Ha itt bepipálva hagyod a „Launch the application on exit” jelölődobozt, akkor a Finish gomb megnyomása után el is indul a torrent kliens.

BitTorrent telepítés 5. lépés

Összegzés

A BitTorrent mindig is az egyik legnépszerűbb kliens volt a torrentek letöltéséhez. Valóban gyors letöltést tesz lehetővé nagy fájlokról, és több mint 20 nyelven érhető el. Összességében kiváló választás a hatékony és hatékony torrent letöltésekhez, de a fent említett potenciális biztonsági kérdések enyhe aggodalmat kelthetnek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük