temu őszinte vélemények
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Megbízható a Temu? Vélemények és ingyen házhozszállítás rendelés magyar nyelven

Mi az a Temu? A Temu egy online piactér, melyet a kínai PDD Holdings működtet. Magyarországon is arról ismert, hogy jelentős leárazásokat tart, ezért nagyon olcsón lehet róla megrendelni szinte mindent, és a legtöbb esetben ingyenes szállítással.

A Temu weboldala mindössze 2022. szeptemberében indult, azóta szinte letarolta a magyar piacot is. Olvasd végig ezt a cikket, hiszen megtudhatod belőle, hogy mit mondanak a magyar Temu vélemények, hogyan tudsz ingyenes házhozszállítással rendelni róla, és mit kell akkor csinálnod, ha nem azt kapod, amire vártál.

Tartalomjegyzék:

* * *

Kattints erre a linkre: https://temu.to/m/uu4m9ar76ng és ‎35 000 Ft kuponcsomagot kapsz a Temu-n vagy add meg ezt a kupont: acj458943 a Temu alkalmazásban és kapsz 30% kedvezményt!!

* * *

Temu oldal őszinte vélemények

Mielőtt elolvasod, hogy milyenek a magyar vélemények a Temu oldalról, tudnod kell, hogyan működik ez a webshop. Ez egy olyan piactér, ahol nagyon sok eladó termékeit gyűjtik egyben, nem a Temu a gyártó. Emiatt teljesen eltérő a termékek minősége, hiszen vannak jó gyártók, és vannak rossz gyártók.

Pont emiatt a Temu vélemények is megoszlanak. Aki egy jó gyártót fogott ki, ott nagyon olcsón lehetett jó minőségű terméket beszerezni, ráadásul Magyarországra is ingyenes házhozszállítással. Aki viszont egy rossz gyártót fogott ki, ott kacat termék érkezett, ami semmit sem ért. Mindkét esetben a Temu csak közvetítő, és nincs ráhatása a termékek gyártójára.

Szerencsére van arra mód, hogy visszakapd a pénzed, ha olyan terméket kaptál, ami nem felel meg a leírásnak. Erről lefelé görgetve tudsz részletesen olvasni.

A saját véleményünk alapján alapvetően a Temu megbízható, már többször rendeltünk róla. De nézzük csak ezeket a rendeléseket részletesen, és akkor ti is pontos képet kaphattól arról, hogy mennyibe kerültek a dolgok, és mit kaptunk cserébe.

Elégedett Temu rendelés: Érmegyűjtő, 11 nap alatt ideért, ára kb. 4500 Ft

Egy átlátszó, erős műanyagból készült érmegyűjtő szettet rendeltünk, amely 10 műanyag ívet tartalmazott, és mindegyik íven 42 darab kis zsebecske van. A zsebecskék egyenként ráhajtható füllel vannak ellátva, és az íveket be lehet fűzni egy mappába. Az összes euró érmét össze akarjuk gyűjteni minden országból, nagyon jó minőséget kaptunk. 11 nap alatt ért ide a futárral, ingyenes házhozszállítással, kb. 4500 Ft volt (12,18 EUR).

elégedett temu vélemény rendelés 1

Elégedett Temu rendelés: Mobiltok, kisállat apróságok és kreatív dolgok, 9 nap alatt ideért, ára kb. 15000 Ft

Pár dologra szükség volt, melyhez apróbb dolgokat még hozzáadtunk. Egy új mobilhoz rendeltünk ütésálló tokot, mely nagyon jó minőségű, kihajtható támasza van, és már többször megvédte a mobilt a leeséstől. Rendeltünk még tengerimalac házat plüssből, ezt nagyon szeretik az állatok, ez is nagyon jó minőségű, és könnyű kimosni. A gyerek kapott egy 350 részből álló legószerű 3D kirakót, az Eiffel tornyot lehet belőle összerakni, csak kisebb kockákból. Emellett még a csomagba került a ketrecben felakasztható szénatartó a malacoknak és számos apróság a kreatívkodáshoz.

temu kisállat ház rendelés

Bár a 15000 Ft soknak tűnhet, a tengerimalacoknak való házikó Magyarországon 8000 Ft-nál kezdődik, és szinte nem is kapható a majdnem ennyibe kerülő etető. A strapabíró mobiltok is több ezer forint, a 3D kirakóhoz hasonlító LEGO pedig aranyárban van. Ehhez jön még mindenhol a pár ezer forint szállítás, ami ugye a Temu esetében nincs, a Temu ingyenes házhozszállítást biztosított. Ezeket végig gondolva reálisnak tűnik a Temu becslése, hogy a 15000 Ft-os ár mellett több, mint 25000 Ft-ot spóroltunk (67,29 EUR).

elégedett temu vélemény rendelés 2

Elégedett Temu rendelés: Telefonvédő fólia és LED óra, 14 nap alatt ideért, 4000 Ft

Ez az egyik legdurvább Temu rendelésünk, karácsony előtt, december 20-án rendeltünk, és január 3-án ideért. Úgy látszik, a kínaiakat nem érdekelte az ünnepi tumultus.

Mobilokra rendeltünk üvegfóliákat és egy LED órát, ami azóta is kifogástalanul működik. Magyarországon egy-egy üvegfólia ezrekbe kerül a telefonra, az óra meg mindössze 2000 Ft körüli összeg volt.

A 11 eurós végösszeg mellé a Temu szerint 18,73 eurót spróroltunk, ami kb. 7000 Ft, ez reálisnak is tűnik. Nem beszélve arról, hogy a Temu ingyen házhozszállította az egész csomagot.

elégedett temu vélemény rendelés 3

Gagyi Temu rendelés: Memóriahabos párna, 11 nap alatt ideért, kb. 5000 Ft – visszaküldték a pénzünket

Van egy speciális fejpárna, amely hátfájósaknak ideális, de az ára Magyarországon pár ezer forintról 10000 Ft fölé emelkedett. Plusz pár ezer a házhozszállítás. Pontosan ezt a párnát megtaláltuk a Temu-n is, kb. 5000 Ft-nyi összegért.

A futárral 11 nap alatt ideért a párna, de kibontva, csalódás ért minket. A memóriahabos párna helyett egy összenyomható, puha szivacsutánzat volt a huzatban, amit majdnem egy tenyérnyi méretre össze lehetett préselni. Nyilván nem tudta ellátni a feladatát, hogy tartsa a nyakat alvás közben.

Megnyitottuk a Temu oldalát, és visszatérítést kértünk. Feltöltöttünk két képet a termékről, és rövid időn belül jött is a válasz. Elbírálták a kérésünket, a pénzünket visszautalták, és megkértek minket, hogy ne küldjük vissza a terméket, hanem tartsuk meg ajándékba.

Mivel a feladatát nem látta el, ezért kidobtuk, de nagyon korrekt volt a Temu hozzáállása, hogy még vissza sem kellett küldeni, hanem visszakaptuk a pénzünket.

visszaküldött temu vélemény rendelés

Összességében: a Temu a legtöbb esetben megbízhatóan teljesít, és nagyon jó árban, és ingyenes házhoz szállítással lehet rendelni róla. Ha pedig a termék nem felel meg a leírásoknak, nekünk mindig visszatérítették a termék árát, és nem kellett visszaküldeni sem.

* * *

Kattints erre a linkre: https://temu.to/m/uu4m9ar76ng és ‎35 000 Ft kuponcsomagot kapsz a Temu-n vagy add meg ezt a kupont: acj458943 a Temu alkalmazásban és kapsz 30% kedvezményt!!

* * *

Temu app letöltés és kuponkód

A Temu rendelkezik saját applikációval, melyet ha letöltesz a mobiltelefonodra, akkor mobilról is használhatod ezt a piacteret. A rendelésednél ne felejtsd megadni ezt a kuponkódot: acj458943 és akkor 30% kedvezményt kapsz.

Ha Androidos telefonod van, akkor itt tudod letölteni a Temu applikációt a Google Store-ban: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.einnovation.temu&hl=en_US&pli=1

Ha iOS-es telefonod van, akkor itt tudod letölteni a Temu applikációt az App Store-ban: https://apps.apple.com/us/app/temu-shop-like-a-billionaire/id1641486558

A rendelésednél ne felejtsd megadni ezt a kuponkódot: acj458943 és akkor 30% kedvezményt kapsz!

Hogyan tudod visszakapni a pénzed, ha nem vagy elégedett a Temu rendeléssel? Temu visszaküldés menete lépésről-lépésre

Ha szerinted nem azt kaptál a Temu-tól, amit szerettél volna, akkor kérd vissza a pénzed! Gyakran még a terméket sem kell visszaküldtened. A pénzed visszakéréséhez kövesd a következő lépéseket:

Első lépésben a Temu oldalán az oldal tetején lévő menüből válaszd ki A Megrendelések és fiók-ot, majd azon belül a Rendeléseid-et:

temu visszaküldés 1. lépés

Második lépésben keresd meg azt a rendelést, amelyikről szó van, és kattints a Visszaküldés/visszatérítés gombra:

temu visszaküldés 2. lépés

Harmadik lépésként egy ablak megkérdezi, hogy Megkaptad a csomagod? Ha nem kaptad meg, és újra szeretnéd küldetni vagy vissza szeretnéd kapni a pénzed, akkor válaszd a Nem gombot. Ha megkaptad, de nem vagy elégedett a termékkel, akkor válaszd az Igen gombot:

temu visszaküldés 3. lépés

Attól függően, hogy mit választottál, kétfelé indulhatsz. Ha azt választottad, hogy nem kaptad meg a csomagodat, akkor a Temu részletesen leírja, esetleg hogyantalálhatod meg. Ha mégsincs meg, akkor két gombot fogsz látni, az Újraküldés kérelmezése és a Visszatérítés igénylése gombokat. Az elsőre kattintva kérheted, hogy kiküldjék újkra a csomagot, a másodikra kattintva pedig a pénzed kaphatod vissza. Erre a rendelést követően 30 napig van lehetőséged, mi most a példa kedvéért egy régi csomagot akartunk bejelenteni, és ott a figyelmeztetés, hogy eltelt a 30 nap:

temu visszaküldés 4. lépés

Ha te a másik lehetőséget választottad, hogy megérkezett a csomagod, de nem vagy elégedett a termékkel, akkor a következőket kell tenned:

Az első ablakban látni fogod az adott megrendelés során érkezett összes terméket. Itt az Összes kiválasztása-ra kattintva bejelölheted, hogy a csomagban lévő minden termékkel kapcsolatban szeretnék pénzvisszafizetést, vagy bejelölheted, hogy csak egyre vagy néhányra. Arra figyelj, hogy csak egy alkalommal van lehetőséget pénzvisszafizetést kérni egy csomagból, ezért ha később derül ki, hogy egy másik termék is rossz volt a dobozban, akkor arra már nem tudsz.

Miután kiválasztottad, hogy a csomag összes vagy csak valamennyi terméke nem felel meg neked, válaszd ki a visszaküldés okát, pl. A termék hibás vagy nem működik. Fel kell töltened legalább 1 képet vagy videót róla, mutasd meg, hogy mi nem jó vele. A megjegyzésekben pedig megadhatod, hogy mi a baj vele. Ezután kattints a Következő lépés gombra:

temu visszaküldés 5. lépés

Miután ezzel megvagy, egy ablak összesíti a panaszod. Ha ezzel egyetértesz, akkor kattints a Tovább gombra:

temu visszaküldés 6. lépés

Gyakran előfordul, hogy a mesterséges intelligencia azonnal el is bírálja a panaszod, és a Temu nem kéri vissza a terméket. Ilyenkor megtarthatod, és a pénzedet is visszakapod. Utolsó lépésben azt kell megadnod, hogyan kéred vissza a pénzed. Temu kredit formájában, ezt azonnal megkapod, és azonnal el is költheted új vásárlásra. A másik lehetőség az, hogy a pénzt arra a fizetési módra küldik vissza, amivel fizettél. Ez 2-6 napig is eltarthat, nekünk gyorsan megérkezett. Válassz a belátásod szerint, és kattints a Küldés gombra:

temu visszaküldés 7. lépés

Ezzel a folyamat lezárult, és hamarosan visszakapod a pénzed.

* * *

Kattints erre a linkre: https://temu.to/m/uu4m9ar76ng és ‎35 000 Ft kuponcsomagot kapsz a Temu-n vagy add meg ezt a kupont: acj458943 a Temu alkalmazásban és kapsz 30% kedvezményt!!

* * *

Temu ingyen rendelés

Sokan kérdezitek, hogy valóban működik a Temu ingyenes rendelés? Nem kamu? Megnyugtatunk mindenkit, a Temu valóban ingyen szállítja ki Magyarországra a megrendelt teméket.

Mivel ez alapból be van állítva a Temu rendeléseknél, ezért nem kell külön kérni, hanem minden magyar vásárlónak jár. Amikor összeállítod a megrendelésed, és a folyamat végén a pénztárhoz fáradsz, ott láthatod a rendelés összesítésénél az ingyenes szállítást.

Hogyan ellenőrizd le biztosan, hogy az ingyenes rendelés a Temu oldalán még mindig elérhető? Egyszerűen csak nézd meg a következő képet, és láthatod rajta az ingyenességet:

Temu ingyenes szállítás

Egyrész középen látod azt, hogy Szállítás: INGYENES. Ott láthatod az is, hogy várhatóan melyik futárszolgálat hozza házhoz neked a megrendelésed, ez Magyarországon a DPD vagy a Magyar Posta lesz.

Másrészt jobb oldalt is láthatod, hogy a Szállítás: INGYENES. Ott az is oda van írva alá, hogy „Az ingyenes szállítás korlátozott ideig érvényes, kérjük, hogy a lehető leghamarabb add le a megrendelést”. Ebből lehet arra következtetni, hogy nem lesz mindig ingyenes a Temu-n a házhozszállítás, de hogy pontosan mikor szűnik meg ez a kedvezmény, arról nincs információ.

Egy biztos, a Temu-nak ez az ingyenes házhozszállítás komoly költség, mert neki ki kell fizetnie, csak a magyaroknak sem számolja fel, ezzel próbál vásárlókat szerezni. Egy átlagos magyar webshopban rendelve a házhoszállítás olyan 1500 és 2000 Ft körül változik, valószínűleg ennyit veszíthet a Temu is az ingyenességen, úgyhogy érdemes kihasználni a mostani lehetőséget, mert ez a végletekig biztosan nem finanszírozható a Temu részéről sem.

Temu gyakori kérdések

Működik a Temu magyarul (Magyarország)?

Igen, a Temu magyarul is tud, tökéletesen le van fordítva, ezért a magyarok számára nem kell külön nyelvtudás a használatához.

Létezik Temu kuponkód?

Igen, ez a Temu kuponkód, és ha megadod a rendelés közben, akkor 30% kedvezményt kapsz: acj458943

A Temu szállít Magyarországra?

Igen, a Temu szállít Magyarországra. A házhozszállítás egyelőre ingyenes, ezért nem kerül semmibe, és 6-10 nap alatt nálad van a megrendelt termék.

Mennyi a Temu szállítási idő?

A tapasztalataink alapján 6-10 nap alatt megérkeznek a Temu-n rendelt termékek, a házhozszállításért nem kell fizetni. Ráadásul a közvetlenül karácsony előtt rendelt terméket is kihozták pár nap alatt.

Tényleg működik a Temu ingyen rendelés?

Igen, a Temu ingyen rendelés Magyarországra is működik. Van azonban egy minimum összeg, ez kb. 5000 Ft, ami alatt nem lehet rendelni.

Hol tölthető le a Temu shopping app?

Androidos telefonokra itt tölthető le, iOS-es telefonokra pedig itt tölthető le. Ne felejtsd el megadni a Temu kuponkódot rendelés közben, mert 30% kedvezmény jár érte: acj458943

A Temu átverés?

Saját tapasztalataink alapján a Temu nem átverés, hanem egy piactér, ahol sokféle kereskedő van jelen. Ha éppen olyan kereskedőtől sikerült rendelni, ahol a termék gagyi volt, a Temu visszaküldte a pénzünket, a terméket pedig megtarthattuk kárpótlásul.

Melyek a Temu fizetési lehetőségek, van utánvétes csomag?

A Temu piacterén minden esetben előre kell fizetni, hiszen a nem megfelelő termékekért pénzvisszatérítést lehet később kérni. Nincs utánvétes csomag, és a fizetési módok között a bankkártyás fizetés és a Paypal található meg. Ha félted a bankkártya adataidat, akkor érdemes Paypal-lel fizetni!

Van vám vagy ÁFA a Temu esetében?

Ha magánszemélyként rendelsz, akkor sem vámot, sem ÁFÁ-t sem kell fizetned a megrendelésed után. Az országodnak megfelelő ÁFÁ-t a Temu felszámolja a rendelésedre, és ezt befizeti a magyar államnak. A vámot pedig házon belül intézi, neked ezzel sem kell foglalkoznod.

Mi az a Temu 95% OFF?

Ez egy nagyon speciális akció, ilyenkor a Temu egyes termékeket 95%-os kedvezménnyel árusít. Nézz körbe ilyenkor, hátha találsz valamit, ami megéri.

* * *

Kattints erre a linkre: https://temu.to/m/uu4m9ar76ng és ‎35 000 Ft kuponcsomagot kapsz a Temu-n vagy add meg ezt a kupont: acj458943 a Temu alkalmazásban és kapsz 30% kedvezményt!!

* * *

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük