uzsonnásdoboz
A Mindennapok kategória cikkei

Miért érdemes uzsonnás dobozt vásárolni?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az uzsonnás dobozok, mivel a segítségükkel kényelmesen és biztonságosan szállítható a reggeli, az uzsonna vagy sokféle snack is. Különösen a szülők örülhetnek, hiszen a gyerekeknek minden nap szükségük van valamilyen ételhordó eszközre.

Milyen egy jó uzsonnás doboz?

Egy jó uzsonnás doboz számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy ne tartalmazzon káros anyagokat. A modern, károsanyag mentes termékek már nem tartalmaznak BPA-at, ami korábban többször problémákat okozott.

A BPA mentes uzsonnásdoboz mentes ettől az anyagtól, ezért az étel közvetlenül a dobozra rakható, nincs szükség fóliára vagy más csomagolásra. Ezzel, és az újrahasználható ételhordókkal a gyerekek már a zero waste felfogás szellemében nevelhetők, hogy felnőve is óvják a környezetet, és minél kevesebb hulladékot termeljenek.

A gyerek uzsonnás dobozoknál szintén fontos tulajdonság a strapabíróság, mivel ezek az eszközök nagy igénybevételnek lehetnek kitéve a napi használat során. Jól is kell záródniuk, hogy a beléjük tett ételek ne boruljanak ki, de persze az is lényeges, hogy a legkisebbek is ki tudják nyitni a rögzítéseket.

Mi rakható egy uzsonnás dobozba?

Kis túlzással bármi, hiszen az uzsonnás doboz nagyon sokrétűen felhasználható. Kerülhet bele szendvics, főétel, snack, gyümölcs vagy édesség is, attól függően, mit szeretnénk elcsomagolni. Természetesen nem csak az iskolára kell gondolni, hiszen a felnőtteknek szóló uzsonnás dobozok közül számos a munkahelyi felhasználásra készült, de a kirándulások során is megállják a helyüket.

A lényeg, hogy olyan ételekkel készüljünk a napra, amit szeretünk, a doboz pedig a tárolást megoldja. Amikor szükség van a benne található dolgokra, elég kinyitni, és máris fogyasztható az élelmiszer.

Az uzsonnás dobozok egy speciális típusa a bio uzsonnás doboz, ez nem műanyagból, hanem természetes anyagokból készül. Ezeknél a termékeknél kedvelt a cukornád vagy más ásványi alapanyag, a leselejtezésük után pedig biztosak lehetünk abban, hogy lebomolva nem szennyezik a környezetet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük