woman in yellow blouse and blue jeans taking selfie while sitting on car
A Mindennapok kategória cikkei

Miért olyan népszerű az autóbérlés Szolnokon is?

Adódhatnak olyan esetek életünk során, amikor éppen nem áll rendelkezésünkre egy gépjármű. Ennek többféle oka lehet. Előfordulhat az is, hogy van jogosítványunk, de épp nincs autónk, vagy ami van, az nem megfelelő. Felmerül a kérdés, mit tehetünk ebben az esetben, ha éppen Szolnokon lakunk.

Ebben a cikkben a szolnoki lehetőségekről olvashatunk, megismerve az előnyöket és hátrányokat.

Kérjünk kölcsön?

Azt gondolnánk, hogy az a legegyszerűbb, ha kölcsön kérünk egy családtagtól, baráttól, kollégától. Az emberek nagy része nem szeret szívességet kérni. Nem szeretne odaállni egy ismerőse elé, és azt mondani neki, hogy „figyelj, le kellene ugranom Szolokra, kölcsön adnád az autód?”

Praktikusabb, ha inkább egy autókölcsönzőhöz fordulunk, és bérlünk egyet. Nem kell szívességet kérni, lekötelezetté válni. Még az is előfordulhat, hogy a későbbiekben tőlünk fognak kérni valamit cserébe a kölcsön adott autóért, amit esetleg nem szeretnénk megtenni. Mivel lekötelezettnek érezzük magunkat, nem utasíthatjuk vissza.

Barátságok szakadtak már meg amiatt, mert valami gond (műszaki probléma, defekt, esetleg a parkolóban hagyott gépjárművet sérülés éri) adódott az autóval, és kérdéses volt, hogy ebben az esetben kit terhelnek a költségek. Hogy ez mennyire valós dolog, arról mindenkinek van egy története.

Szerencsére az autóbérlés Szolnok esetében sem jelent problémát, hiszen számos autótípus közül választhatunk.

Gazdaságossági szempontok

Érdemes a bérlés mellett dönteni abban az esetben is, ha többen szeretnék menni valahová. Például a budapesti cég a csapatépítő tréninget Szolnokra szervezi. Sokkal jobban járunk, ha nem a saját kocsinkkal fuvarozzuk a kollégákat, hanem közösen bérlünk egy autót, vagy akár egy kisebb mikrobuszt. Így több ember is kényelmesen elférhet a csomagokkal.

Nem is beszélve arról, ebben az esetben mindenki „egyenrangú” fél, senki nem hivatkozhat arra, hogy „az én autóm, az én szabályaim”.

Ha a szolnoki autóbérlést választjuk, anyagilag is jól fogunk járni, hiszen a felmerülő költségek – bérleti díj, benzinköltség – többen vállalják, ezért az egyénre jutó teher lényegesen kevesebb.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük