munkaszüneti napok 2022
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Munkaszüneti napok 2022-ben

A munkaszüneti napokat mindenki várja, hiszen ilyenkor nem kell iskolába vagy dolgozni menni. Persze vannak hátrányai is, nem csak az üzletek, de a boltok sincsenek nyitva, így sokszor 2-3 napra is be kell készülni élelmiszerrel.

A legtöbb államban jellemzően valamely jeles ünnepnap munkaszüneti nap, ezt a naptárban általában pirossal jelölik, úgy mint a vasárnapot is.

A munkaszüneti napokat az egyes országok jogszabályban határozzák meg. Ismerjük meg, milyen ünnep- és munkaszüneti napok várnak ránk 2022-ben.

Munkaszüneti napok 2022-ben Magyarországon

A 2022. évi munkarendben két munkanap áthelyezéssel szükséges számolniuk a munkaadóknak, továbbá a dolgozóknak is. Az első áthelyezett munkanap a március 15-ei hosszú hétvégéhez társul, amíg a második a mindenszentekhez, ősszel lesz esedékes.

De nézzük, melyek munkaszüneti napok 2022-ben! Közülük 5 esik hétvégére, január 1, május 1, augusztus 20, október 23 és december 25. Három négynapos hétvégénk is lesz, ebből kettő tavasszal, egy pedig ősszel

A munkaszüneti napok 2022 listája a következő:

  • Január 1: Az év első napja munkaszüneti nap.
  • Március 15-e a 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, ami idén 4 napos hétvégével jár. Március 14-ét (hétfő) március 26-án dolgozzuk le, szombaton.
  • A 2022. év Húsvét vasárnapja április 17-re esik, a hétfő április 18-ra. Egyik nap sem kell dolgozni, illetve a boltok is zárva lesznek.
  • Június 6-án (hétfőn) lesz Pünkösd, ahol három napos hétvégét élvezhetünk.
  • Augusztus 20: Ezen a napon az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Emiatt állami ünnep és munkaszüneti nap.
  • Mindenszentekkor 4 napos hétvégénk lesz, amit előre dolgozunk le (október 31 helyett) október 15-én.
  • December 24-25-26 is otthon leszünk, hiszen 24-e szombatra esik – így nem kell aggódni, mikor sikerül elkészíteni a karácsonyi menüt, hiszen lesz rá idő bőven. A karácsonyi időszakra most nem jut munkanap áthelyezés.
  • December 31 is hétvégére esik, január elseje pedig vasárnapra.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük