java kávé a java tanulás mellé
A Mindennapok kategória cikkei

Programozás tanulás otthonról

A programozás tanulás egyre fontosabbá válik a 21. században, hiszen a 2020-as válság is megmutatta, hogy sokkal nagyobb eséllyel tartják meg a munkahelyüket a szakképesítéssel rendelkezők. Az okoseszközök terjedésével pedig még nagyobb az igény a programozókra, akik képesek a tanulásra és fejlődésre.

A ViktorJava.com programozás tanulás oldala épp erről szól. Adott egy harmincas éveiben járó fiatal, aki szakmát váltana, és visszatérne a főiskolán tanult informatikához. A StudiCore segítségével belevágott a Java tanulásba, és otthonról végezve, hétről-hétre jut előre a programozási nyelv rejtelmeiben.

A blog egy idő után már önálló életet kezd élni, hiszen nem csak a programozás tanulás során megélt élményeket mutatja be, de igazi programozóként a felmerülő ötleteket és lehetőségeket is. A blogger saját projektekbe kezdett, folyamatosan keresi a válaszokat a soron következő problémára, így a cikkek egyaránt érdekesek a már tapasztalt programozók, de a programozni vágyó újoncok számára is.

Ettől függetlenül a ViktorJava.com fő erőssége, hogy őszintén beszél azokról a nehézségekről, ami a programozás tanulás során előjön. Ez a szakma is rengeteg elhivatottságot kíván, senkiből sem lesz programozó egyik napról a másikra. A jó hír viszont az, hogy tanulható, a blogger szinte nulla alapképzettséggel vágott bele a Java programozás rejtelmeibe, és éppen most írja a saját megrendeléskezelő szoftverét, amivel vizsgafeladatként lezárja a Java alapképzés szakaszát.

Programozás tanulás – szinte bárkiből lehet programozó

A ViktorJava.com blog azt bizonyítja, hogy szorgalommal, tanulással és elhivatottsággal szinte akárkiből lehet ma programozó, a programozás tanulás otthonról végezhető, és a bloggerhez hasonlóan akár munka mellett, esténként és hétvégén is megéri ezzel bajlódni. Az eredmény ugyanis önmagáért beszél, már az alapképzés végére képesek lesznek a tanulók önállóan olyan grafikus programot írni, amellyel elkészíthetik saját nyilvántartó rendszerüket, és tovább léphetnek a Java megismerésének folyamatán. A programozás tanulás ugyanis sohasem áll le, erről szól ez a szakma, mindig jönnek újabb és újabb megoldandó feladatok, ismeretek és újdonságok.

A jó hír viszont az, hogy ez már egy programozó cégnél is megtehető, hiszen az alapok megtanulása után mindenképpen érdemes próbálkozni már a hivatásos programozóvá válással is. Ezek a vállalatok mindenképpen értékelni fogják, hogy a programozás tanulás során önmagunk vívtuk meg a csatáinkat, hogy végül meglegyenek az első sikereink, és elkészítsük az első önálló szoftvereinket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük