Mindennapok

Tavaszi kerti munkálatok

Kövess minket Facebookon még több tartalomért!

Ebben az évszakban megalapozhatjuk, hogy gyönyörű kertünk legyen nyárra. Fűnyírás, magvetés, lombigazítás, talajrendezés. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szépen rendezett kertre legyen kilátásunk a házból.

Ha esetleg tavaly problémánk akadt a vakondokkal, akkor most tudunk adni egy tippet, ami kínzás nélkül állítja meg a kis földtúrókat. A friss pázsit élénk zöld és érintetlen marad.

Mire lesz szükség

A kert rendbetételéhez nincs olyan sok eszközre szükség, azonban motivációra és kitartásra annál inkább! Szuper dolgok vásárolhatók meg a kertészkedéshez bármilyen kertészeti áruházban egyhelyen.

Azonban nem elég csak a szerszámokat megvenni, rendszeresen elő is kell venni és használatba kell venni. Így lesz szép és ápolt a kert hosszútávon. Íme az alapvető kellékek: munkás kesztyű, kényelmes munkásruha, metszőolló, seprű, fűrész, gereblye, ásó, kapa, lapát és lombgyűjtő zsák.

Munkamenet

Csak úgy, mint a ház takarításánál, fentről haladunk lefele. Miért is? Ha először a talajmunkával kezdünk, és utána vágjuk le az elszáradt gallyakat, akkor bizony újra kell majd takarítani a felszínt.

Spóroljunk az időnkkel és energiánkkal. Tehát kezdjük a lombkorona metszésével.
Nézzünk szét a kertben és ellenőrizzük, hogy van-e vakondtúrás a láthatáron. Ha nincs, akkor nagyon szerencsések vagyunk, azonban, ha van, akkor megoldást kell találni ellenük.

A vakondok elleni egyetlen védelem, amely nem okoz fájdalmat nekik, az a vakondháló. Ennek alkalmazásához szükséges felásni az egész kertet és lefektetni ezt a hálót. Ha ezzel is elkészültünk, akkor már csak az ültetés maradt hátra. Növénytől függ, hogy milyen mélyen kell elültetni a magokat.

És a végén nem maradt más hátra, mint a jól megérdemelt öntözés. Minden élőlénynek szüksége van a vízre, úgyhogy öntözzünk bátran. Melegebb napok végén, ha már lement a nap, bőségesen locsolhatunk. Biztosak lehetünk benne, hogy a virágok mindegyike meghálálja ezt.

Ha a fent említett munkamenetet követjük, szinte biztosak lehetünk abban, hogy nyárra a kert szép, tiszta és ápolt lesz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük