A Mindennapok kategória cikkei

Tavaszi kerti munkálatok

Ebben az évszakban megalapozhatjuk, hogy gyönyörű kertünk legyen nyárra. Fűnyírás, magvetés, lombigazítás, talajrendezés. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szépen rendezett kertre legyen kilátásunk a házból.

Ha esetleg tavaly problémánk akadt a vakondokkal, akkor most tudunk adni egy tippet, ami kínzás nélkül állítja meg a kis földtúrókat. A friss pázsit élénk zöld és érintetlen marad.

Mire lesz szükség

A kert rendbetételéhez nincs olyan sok eszközre szükség, azonban motivációra és kitartásra annál inkább! Szuper dolgok vásárolhatók meg a kertészkedéshez bármilyen kertészeti áruházban egyhelyen.

Azonban nem elég csak a szerszámokat megvenni, rendszeresen elő is kell venni és használatba kell venni. Így lesz szép és ápolt a kert hosszútávon. Íme az alapvető kellékek: munkás kesztyű, kényelmes munkásruha, metszőolló, seprű, fűrész, gereblye, ásó, kapa, lapát és lombgyűjtő zsák.

Munkamenet

Csak úgy, mint a ház takarításánál, fentről haladunk lefele. Miért is? Ha először a talajmunkával kezdünk, és utána vágjuk le az elszáradt gallyakat, akkor bizony újra kell majd takarítani a felszínt.

Spóroljunk az időnkkel és energiánkkal. Tehát kezdjük a lombkorona metszésével.
Nézzünk szét a kertben és ellenőrizzük, hogy van-e vakondtúrás a láthatáron. Ha nincs, akkor nagyon szerencsések vagyunk, azonban, ha van, akkor megoldást kell találni ellenük.

A vakondok elleni egyetlen védelem, amely nem okoz fájdalmat nekik, az a vakondháló. Ennek alkalmazásához szükséges felásni az egész kertet és lefektetni ezt a hálót. Ha ezzel is elkészültünk, akkor már csak az ültetés maradt hátra. Növénytől függ, hogy milyen mélyen kell elültetni a magokat.

És a végén nem maradt más hátra, mint a jól megérdemelt öntözés. Minden élőlénynek szüksége van a vízre, úgyhogy öntözzünk bátran. Melegebb napok végén, ha már lement a nap, bőségesen locsolhatunk. Biztosak lehetünk benne, hogy a virágok mindegyike meghálálja ezt.

Ha a fent említett munkamenetet követjük, szinte biztosak lehetünk abban, hogy nyárra a kert szép, tiszta és ápolt lesz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük