Hírek

Tiltakozás az engedély nélküli klub ellen

Az Eintracht utca 19. szám alatti ingatlan kívülről egyáltalán nem feltűnő. A lila és kék színű postaládákból ugyanúgy levelek, újságok, szórólapok kandikálnak ki, mint a többi ház postaládájából.

Nem tipikus lakóház

Mindezek ellenére ez a lakóház mégsem mondható tipikusnak, szokványosnak. Az ott lakók életvitele miatt teljesen kilóg a szomszédos lakóházak sorából. Ebből a házból ugyanis mindig hangos zene szól, szinte mindegyik lakásból.

Ez nem véletlen, mert itt a nap 24 órájában valahol biztos, hogy házibulit tartanak. Olyan, mintha mindegyik lakás ajtaja mögött egy klub üzemelne. Vagy üzemel is?

Tiltakozás

A hatalmas jövés-menés, a hangoskodás miatt a környéken lakók nemcsak feljelentést tettek a rendőrségen, de egy újságíróhoz is fordultak, bízva a sajtó, a nyilvánosság erejében.

A környéken élők úgy gondolják, hogy mivel Köln belvárosáról van szó, megengedhetetlen, hogy ilyen körülmények között kelljen élniük. A hangoskodás, a folytonos jövés-menés ellehetetleníti mindennapi életüket, éjszakai pihenésüket.

Az elköltözést fontolgatják

Mivel egy frekventált helyről van szó, a lakásbérleti díjak igen magasak. A bérlők azzal a kéréssel fordultak bérbeadóikhoz, hogy azok csökkentsék a lakbéreket, mert a környék annyira lezüllött. A szomszédos házak lakástulajdonosai jogosan sérelmezik azt, hogy ingatlanjuk értéke jelentősen csökkent. Már nem tudják a szokásos piaci áron eladni, kénytelenek egy sokkal kevesebb összegben megegyezni a vevőkkel, ha azok egyáltalán jelentkeznek.

A környék rossz híre már annyira köztudottá vált, hogy senki nem akar ott ingatlant venni, még nyomott áron sem.

Felderítő hadművelet

Egy újságíró, akinek közeli ismerőse is a környéken él, úgy döntött, hogy magánnyomozásba kezd, mert a rendőrség nem foglalkozott az üggyel.

Egy személyautóból kezdte figyelni a kérdéses házat, és azt látta, hogy igazak a panaszok.

Folyamatosan jönnek-mennek az emberek, becsengenek a 19-es házba, titokzatos szavakat suttognak a kaputelefonba. Szinte egymás kezébe adják a kilincset.

Azt is tapasztalta az újságíró, hogy sokszor a szomszédos épületekbe csöngetnek, mert eltévesztik a házszámot, és ilyenkor a békés lakókat zaklatják. Sajnos a város vezetése és a rendőrség tehetetlen, patt-helyzet alakult ki.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük