gyerekek a babzsákfoteleken
A Divat kategória cikkei

Valójában többféle babzsák típus létezik

A babzsákfotel jótékony hatásait valószínűleg mindannyiunk tapasztalatból ismeri, arról viszont már erősen megoszlanak a vélemények, hogy milyen is a jó babzsák pontosan, és ez így van rendjén.

A mai cikkünkben mi sem szeretnénk ebben a témakörben igazságot tenni, csupán egy rövid áttekintést adunk a jelenleg elérhető típusokról, hogy segítsük a választást.

Babzsákfotel

Ennek az ülőalkalmatosságnak a kialakítását és a méretét tekintve is elég nagy a szórás. Ami az előbbit illeti, általában a csepp és a kagyló alakú változat közül válogathatunk. Az utóbbi esetén pedig elmondható, hogy készülnek babzsákok gyerekeknek, tiniknek és felnőtteknek.

Akármelyikre is essen a választásunk, egy biztos: az általunk kiszemelt fotel abszolút ideális lesz majd az ülőmunkához, a tévénézéshez, vagy akár a Gamer játékokhoz is.

Babzsák párna vagy padló babzsák

A babzsákok ezen típusa két csoportba sorolható:

  1. sima párna alakú babzsák párnák, amelyeket elfektetve, vagy élére állítva lehet használni
  2. hajó vagy úgynevezett piramis alakú padló babzsákok, amelyek szuperek olvasáshoz, pihenéshez, vagy a közös esti családi tévénézéshez.

Az idősebb korosztály számára ez a típus egyáltalán nem jelent jó választást, mivel eléggé nehéz belőle felkelni. Inkább a kisebb gyerekeknek ajánljuk, különösen az izgő-mozgóknak. Ők ugyanis pont az alacsony ülésmagasságának köszönhetően fognak tudni könnyen felállni belőle, és leülni illetve ugrándozni bele.

Padlópárna, puff

Ezt a típust a legtöbben amiatt preferálják, mert rendkívül kis helyet foglal el, így ideálisnak bizonyul az olyan helyszíneken, ahol időnként többen összejönnek, viszont egyáltalán nincs mód székek vagy fotelek elhelyezésére.

Végül a kültéri babzsák

A babzsákok ezen típusának egyik legnagyobb előnye, hogy kint és bent is használható, méghozzá annak köszönhetően, hogy olyan anyagokból kerül gyártásra, mint amilyen például a cordura.

Ha nem hallottunk volna még róla, ez egy rendkívül nagy kopásállósággal rendelkező matéria, amelyet a motorversenyzők, az alpinisták, a barlangászok, a bázisugrók, illetve a jégkorongozók is használnak.

De egyébként a gyártók szívesen nyúlnak a puhább vízlepergető anyagokhoz is. Fontos megjegyezni azonban, hogy a vízlepergető nem vízállót jelent! Egy nagyobb esőzés után tehát a napon alaposan ki kell őket szellőztetni, mert különben bepenészedhetnek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük