A Mindennapok kategória cikkei

4 évre ítélték embercsempészetért és bántalmazásért

A bécsi központi bíróságon 4 évre ítélték azt a 41 éves román férfit, aki előbb az országba csempészett egy bolgár nőt, majd később többször is súlyosan bántalmazta.

A történet még 2017-re nyúlik vissza, amikor is a férfi hamis ígéretekkel arra bírta rá a most 57 éves bolgár nőt, hogy illegálisan Ausztriába költözzön. Az ígéretekben jobb élet és magas fizetés volt, ebből később semmi sem teljesült.

Az per leirata szerint a román férfi 2018-ban a földre döntötte a nőt, majd az egyik szemébe hipót öntött. Ezután 30000 eurónyi biztosítási pénzhez jutott arra hivatkozva, hogy a nőt takarítónőként munkahelyi baleset érte.

Ez sem volt elég, később a nő egyik ujját is levágta, amit ismét csak munkahelyi balesetnek tüntetett fel, és 3 biztosítótól 25000 eurónyi kártérítést zsebelt be. Az áldozat egyik esetben sem kapott semmit az összegből.

A vádlott mindent tagadott

A bírósági tárgyaláson a román vádlott mindent tagadott, állítása szerint csak abban akart segíteni a bolgár áldozatának, hogy jobb életet éljen. A bíró azonban azt felelte erre, hogy ezt senki sem fogja elhinni, ahogy ők sem hiszik el, és kihirdette az ítéletet. Mint elhangzott, ennyi véletlen egymás után már önmagában is furcsa, de az, hogy a teljes kártérítés a férfinál landolt, mindent elmondott.

Ausztriában nagyon sok probléma adódik az országban illegálisan dolgozó nőkkel, akiket gyakran a szervezett bűnözéshez tartozó férfiak futtatnak. Az osztrák rendőrség minden évben komoly erőforrásokat költ el arra, hogy az illegálisan dolgozókat felkutassa és a bűnözőkkel együtt kiutasítsa az országból.

Forrás: Sex Vienna

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük