A Mindennapok kategória cikkei

Hogyan rendezzük a kertet a tavasz eljövetelével?

Nyakunkon a tavasz, ideje beszerezni a kerti nagytakarításhoz szükséges felszerelést, hogy már a hosszabbodó estéket is a teraszon tölthessük kellemes kilátással. A jó hír az, hogy nincs szükség sok eszközre, viszont a kitartásunkra annál inkább!

Lehetetlen nincs, csak tehetetlen, állítja a mondás. A kertben tél elmúltával sok a tennivaló, de nem végtelen. Lássunk is hozzá miket kell elvégezni és amire szükség lehet a ház táján.

Tél okozta károk felmérése

Ha hideg, hóban gazdag télen vagyunk túl, akkor bizony sokszor megesik, hogy a fákat megrongálta a nehéz hó. Tehát gallyazni kell, levágni a megsérült ágakat, új formát adni a lombkoronának.

Néhány növényzet talán nem élte túl a hideget? Ez is gyakran megesik sajnos. Írjunk egy listát, hogy mire van szükség a kert szépségének megteremtéséhez. Ekkor gondolunk például a szerszámokra, új fára, ha szeretnénk gazdagítani a kertet, vetőmagokra vagy éppen cserepekre, amibe átültethetjük a virágokat.

Metszés

Tavasszal van a gyümölcsfák metszése is, így egyszerre alapozhatjuk meg a kert szépségét egész nyárra. A levágott ágakat gyűjtsük egy helyre, majd égessük el. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk tőlük.

Cserepes virágok

Télre a cserepes virágokat becsomagoljuk vagy ha lehetőség van rá, akkor a garázsban tároljuk őket, ne fagyjanak meg a hidegben. A tavasz beköszöntével újra kirakhatjuk a virágokat a szabadba. Szabadítsuk meg őket a téli csomagolástól.

Ellenőrizzük, ha esetleg ideje átültetni őket. Vásároljunk nagyobb cserepet és fontos, hogy tápanyagban gazdag termőföldet használjunk az ültetésnél. Így biztosan a legjobb formáját hozza majd a növény.

Fűnyírás

Vegyük elő a tolható fűnyírógépet. Ha nincs, akkor tavasz előtt érdemes megvenni a kertbe, mivel sokkal kényelmesebb vele dolgozni. Használat előtt ellenőrizzük, hogy minden helyesen működik-e a géppel, éleztessük meg, ha szükséges, így könnyedén használhatjuk meg évközben is.

A levágott maradék egy részét nyugodtan szórjuk vissza, így tápláljuk a föld minőségét is. Ennek eredménye, hogy meg zöldebb pázsitunk lesz majd.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük