A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

5 ok, amiért inkább iPhone-t vásároljunk Androidos telefonok helyett

Bármelyik operációs rendszert is választja, valószínűleg rájött, hogy az iOS és az Android között nagy vita folyik az internet bizonyos részein. 

Az Android rajongók elég sértő dolgokat sugallnak az iPhone felhasználókkal kapcsolatban, az iPhone rajongók pedig elég durva kijelentéseket tesznek az Android felhasználókkal kapcsolatban. Mindkét fél úgy gondolja, hogy a másik rosszul döntött.

De eltekintve az apró érvektől, elég jó okok szólnak ahhoz, hogy bármilyen mobil operációs rendszert fontolóra vegyünk, ami azt jelenti, hogy annak ellenére, amit néhány Android-rajongó gondolhat, van néhány komoly indok az iPhone megvásárlására. Vannak nem túl nagy okok is. 

Néhányan pedig azért választják az iPhone-t, mert elavult mítoszokkal találkoznak az iOS-el kapcsolatban, vagy mert téves feltételezéseket tesznek arról, hogy az Apple operációs rendszere hogyan viszonyul a Google-éhoz. Mások pedig az olyan funkciók, mint pl. Androidos telefonon az ip-védettség hiánya miatt, választanak inkább iPhone telefonokat.

Olvasson tovább, és tekintsd meg a legnépszerűbb okokat, amelyek miatt érdemes Apple telefont használni a vezető Android-gyártó telefonja helyett.

1. Jobban szeretik az iOS-t, mint az Androidot

Vannak, akik iPhone-t vesznek Android telefonok helyett, mert jobban szeretik az iOS-t, mint az Androidot

Bár néhány kemény Android-rajongó el sem tudja képzelni, van, aki nagyon szereti az iOS-t. Sőt, vannak olyanok is, akik kipróbálták mindkét mobil operációs rendszert, és még mindig jobban szeretik az iOS-t, mint az Androidot. 

Talán az Apple felülete és dizájnja vonzó számukra. Talán tetszik nekik, hogy milyen egyszerű az iPhone azonnali üzembe helyezése, vagy hogy nem kell időt szánniuk egy új telefon testreszabására. 

Vannak, akik ragaszkodnak az iPhone-hoz ahelyett, hogy Androidos telefont próbálnának ki, mert túlzó állításokat hallottak az Apple operációs rendszerének biztonságáról.

2. Egyszerűbb funkciók

Népszerű, szinte axiomatikus hiedelem, hogy az iPhone-ok egyszerűbbek, mint az Android telefonok. Kezdetben így is lehet. Az a felhasználó pedig, aki soha nem használt okostelefont, egyszerűbb iPhone-t találhat, mint az Android. 

De vannak olyan lehetőségek, amelyek egyszerübbek Androidon, mint iPhone-on, de vannak olyan funkciók is, mint például az IMEI szám megtalálása, amely mindkét telefon típuson könnyedén fellelhető.

3. Az iPhone biztonságosabb

Az iOS-sel kapcsolatos egyik legnagyobb mítosz az, hogy az operációs rendszer immunis a rosszindulatú programokra. Őszintén szólva, az iOS-alkalmazások továbbra is megfertőződhetnek rosszindulatú programokkal, és az ingyenes Wi-Fi-hálózatok használata ugyanolyan kockázatot jelent az iOS számára, mint az Android számára. 

A hamis iOS biztonsági állítások és az Android töredezettségéről vagy a frissítési helyzetről szóló szuperfejlécek miatt az óvatos felhasználók néha az iPhone-t választják, mert úgy gondolják, hogy biztonságosabb lesz, mint egy Android telefon. 

4. Úgy gondolják, hogy az iPhone tovább bírja, mint az Android telefon

Azok számára, akik szeretnek okostelefont vásárolni, és addig tartják, amíg az túl lassú vagy elöregedett a használathoz, az iPhone vonzóbb választás lehet, mint egy Android telefon. Miért? Az Apple hírnevet szerzett a régebbi modellek támogatásáról a megjelenésük után évekig. 

Persze lehet, hogy az iOS új verziója nem lesz akkora egy három éves iPhone-on, mint egy újabb modellen. De legalább ez a régi modell megkaphatja a frissítést. 

Az Android-gyártók lassú frissítési ütemezésének köszönhetően néhány felhasználó nem biztos abban, hogy a most újonnan megjelent telefon továbbra is támogatott lesz-e mindaddig, amíg továbbra is használni akarja, így az iPhone biztonságosabb választásnak érzi magát.

5. Integráció más eszközökkel: Garantált folytonosság

A legtöbben táblagépet, számítógépet vagy hordozókat is használnak az okostelefonjukon kívül. Ezeknek az embereknek az Apple egységesebb és integráltabb élményt kínál.

Mivel az Apple számítógépeket, táblagépeket és órákat gyárt az iPhone-nal, olyan dolgokat kínál, amelyekre az Android nem képes (a legtöbb okostelefonon működik, bár vannak táblagépek és hordható eszközök is, amelyek használják).

Az Apple folytonossági funkciói lehetővé teszik, hogy feloldja Mac számítógépét az Apple Watch segítségével, menet közben kezdje el beírni az e-maileket iPhone-ján, majd otthon fejezze be a Mac-en , vagy megszerezze az iPhone-jához mellékelt összes eszközt .

A Google szolgáltatásai, mint például a Gmail, a Térkép, a Google Asszisztens stb., minden Android-eszközön működnek, ami nagyon hasznos. De ha az Ön óráját, táblagépét, telefonját és számítógépét nem ugyanaz a cég gyártja – és a Samsungon kívül nem sok olyan cég gyárt, amely mindezen kategóriákba tartozó termékeket gyárt –, nincs egyetlen tapasztalat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük