Hozzávalók
- 2 teljes kiőrlésű pita
- fél fej reszelt római saláta
- 1 nagy uborka kockára vágva
- 15 koktélparadicsom félbe vágva
- 4 evőkanál friss, felaprózott petrezselyem
- 2 evőkanál friss menta felaprítva
Öntet
- negyed csésze olíva olaj
- negyed csésze frissen facsart citromlé
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
- A sütőlapot felmelegítem 180 fokra, majd
félbevágom a pitákat és a feleket szétszedem.
- Az olajjal megspriccel sütőlapon 7-8 percig
sütöm a pita szeleteket, míg aranybarnák nem lesznek.
- Egy kis tálban összekeverem az öntetet, majd
félreteszem.
- Egy közepes méretű tálban összeállítom a salátát
is, hozzáadom a római salátát, uborkát, paradicsomokat, petrezselymet és mentát.
Lazán összekeverem, majd meglocsolom az öntettel, míg az egész salátát átjárja.
- A pita darabokat is salátára szórom, majd
frissen tálalom.