Fattoush – libanoni kenyérsaláta recept (4 adag)

Hozzávalók

  • 2 teljes kiőrlésű pita
  • fél fej reszelt római saláta
  • 1 nagy uborka kockára vágva
  • 15 koktélparadicsom félbe vágva
  • 4 evőkanál friss, felaprózott petrezselyem
  • 2 evőkanál friss menta felaprítva

Öntet

  • negyed csésze olíva olaj
  • negyed csésze frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • bors

Elkészítés

  1. A sütőlapot felmelegítem 180 fokra, majd félbevágom a pitákat és a feleket szétszedem.
  2. Az olajjal megspriccel sütőlapon 7-8 percig sütöm a pita szeleteket, míg aranybarnák nem lesznek.
  3. Egy kis tálban összekeverem az öntetet, majd félreteszem.
  4. Egy közepes méretű tálban összeállítom a salátát is, hozzáadom a római salátát, uborkát, paradicsomokat, petrezselymet és mentát. Lazán összekeverem, majd meglocsolom az öntettel, míg az egész salátát átjárja.
  5. A pita darabokat is salátára szórom, majd frissen tálalom.