egészséges zöldségek
Egészség

A kertészkedés olyan, mint az orvosság

Kertészkedni jó, sőt nagyon jó! Kint vagyunk a jó levegőn, mozgunk, és gyönyörködhetünk kezünk munkájában. Közben észrevétlenül égetjük a kalóriát, erősödünk, izmosodunk, beszívjuk a virágok illatát, élvezzük a természet közelségét.

A mozgással megelőzhető az elhízás, jobb lesz a kedvünk. Bizonyított tény, hogy a kertészkedés csökkenti bizonyos rákos megbetegedések kockázatát is.

Hangulatjavító hatás

Depressziós betegekre kifejezetten jó hatással van a kertészkedés, kibillenti őket, elűzi a rossz, fájdalmas, aggasztó gondolatokat. Sikerélményt ad, amikor látható a befektetett munka eredménye, nő az önbizalom.

Kertészkedés közben jobban tudunk magunkra, befelé figyelni egy kicsit, de ugyanakkor társas tevékenység is, jó nézni a velünk együtt tevékenykedőket. Jól érezhetjük magunkat, ha családtagjainkkal együtt tevékenykedünk, de az sem rossz, ha közben átköszönünk a szomszédnak, megbeszéljük, hogy éppen milyen akkumulátoros permetező beszerzésén gondolkodunk, hogy hatékonyabban tudjuk a növényvédőszert kijuttatni.

akkumulátoros permetező
akkumulátoros permetező, kép forrása: www.profigazda.hu

Közel kerülhetünk a természethez. Természetes úton jutunk hozzá így a D vitaminhoz, nem kell tabletta formájában bejuttatni a szervezetünkbe.

Szükséges eszközök

Jó munkát csak jó szerszámokkal tudunk végezni. A kertészkedéshez is szükség van pár alapvető felszerelésre, hiszen, ha egy-két gyomot ki is tudunk húzni a kezünkkel, de egy kapával könnyebben fog menni.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert legelőször fel kell lazítani a földet, és ehhez ásóra van szükségünk. Ez nem más, mint egy háromszög alakú lapát, amivel a földet tudjuk átforgatni. Könnyebb dolgozni vele, ha közben kesztyűvel védjük kezünket.

A gereblye is elengedhetetlen kelléke a kertészkedőknek, mert ezzel lehet összeszedni a metszőollóval levágott ágakat, hajtásokat. Segít abban is, hogy bezsákolhassuk a szemetet, hulladékot. A gyep átlevegőztetésében is hasznos a használata.

A kerti locsolócső és az öntözőkanna is alapfelszerelés, ezek segítségével tudunk locsolni, öntözni, az összegyűjtött esővizet a talajba juttatni.

Kertészkedés előtt, közben és után érdemes fotókat készíteni, hogy később jobban tudjuk majd értékelni a munkánkat, láthassuk, hogyan változott, szépült a kertünk.

Profigazda – Gazdabolt

cím: Dömsöd, Kossuth Lajos u. 124, 2344

telefonszám: +36302151787

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük