porszívózás
A Mindennapok kategória cikkei,  Az Egészség kategória cikkei

A Samsung sokféle szűrőt biztosít a porszívóihoz

A Samsung porszívók a legjobbak közé tartoznak a piacon, nem hiába van rájuk hatalmas kereslet Magyarországon. A többi márkához hasonlóan azonban ezek a gépek is csak akkor működnek tökéletesen, ha rendszeresen karban is vannak tartva.

Ez a Samsung porszívók esetében is főleg a szűrők cseréjét jelenti. Ehhez nagyon sokféle termék kapható az interneten, például az adott típushoz gyártott szűrőkészletek és az önálló HEPA filterek is.

Miért érdemes szűrőkészletet választani?

A Samsung porszívó szűrőkészlet olyan megoldást jelent, amikor egy-egy termékhez több összetevő is tartozik. Ilyen lehet például a 2 darab bemeneti szűrő és az 1 darab kimeneti, lamellás szűrő. De az adott csomag összetétele a porszívótól függően változhat, ezért mindig érdemes ellenőrizni a gép típusszámát.

Egy Samsung porszívó szűrőkészlettel jobb áron kaphatjuk meg az összes olyan szűrőt, amelyet amúgy egyesével kellene összeválogatni. Nem mellékesen az egybe csomagolt szett kiválasztásával a tévedésre is kisebb az esély, igazán bosszantó, amikor a beszereléskor jövünk rá, hogy nem a megfelelő szűrőt vásároltuk meg.

Mire való a HEPA szűrő?

A HEPA szűrőnek az előírás szerint a 0,3 mikronos lebegő részecskék 99,97%-át ki kell szűrniük a levegőből, így hatékonyan távolítják el a port, a polleneket és az egyéb szennyeződéseket. Ha ilyen porszívóval rendelkezünk, akkor az a takarítás után sem hagy maga után poros levegőt, épp ellenkezőleg, segít megtisztítani azt.

A Samsung porszívókba Samsung HEPA szűrő szükséges, melyek alapvetően kétféle csoportba tartoznak. A gyár által készített több, mint 200 féle porszívóhoz egyes esetekben bemeneti HEPA szűrő, és/vagy kimeneti HEPA szűrő is szükséges.

Legyen szó akár a HEPA szűrőről, akár a szettekben kapható szűrőkészletről, nem érdemes halogatni a cseréjüket a gyártó által megadott gyakorisággal. Ezek az elemek összeszedik a szennyeződéseket, és nem túl egészséges évekig a már elkoszolódott szűrőket használni. Mivel az áruk nem magas, így semmi sem indokolja, hogy ne egészséges és jól karban tartott porszívókkal takarítsuk az otthonunkat!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük