a citromail nem olyan savanyú mint a citrom
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Citromail

A Citromail levezelőrendszere 2004-től kezdődően biztosít ingyenes szolgáltatást, s bár több éven keresztül is vezető pozíciót foglalt el a hazai felhasználók körében, népszerűségét mára már erősen beárnyékolták a különböző nemzetközi szolgáltatók. Ezekhez képest nyilvánvalóan kevesebb funkcióval rendelkezik, az alapvető levelezésszolgáltatás tekintetében azonban tökéletesen megfelel az eredeti célnak. A Citromail regisztráció mindenki számára ingyenesen elérhető.

A Citromail-fiók rendelkezésre álló tárhelye 2GB, az ezen keresztül közvetítendő csatolmánya nagysága pedig maximálisan 5MB lehet. Ellenkező esetben, ha a csatolmány mérete meghaladja az 5MB-ot, az Óriásfájl funkció biztosítja a mellékletet csatolását 1GB fájlméret erejéig. Ebben az esetben a küldemény nem egyenesen a levélből, hanem egy közvetett hivatkozáson keresztül tölthető le.

A Citromail belépés biztonsági eljárásai éppen annyira megfelelnek az elvártaknak, mint akármilyen más, nagyobb és népszerűbb szolgáltatáséi: a fiókokat szigorú vírus- és spamszűrők védik, emellett pedig a felhasználók maguk is megjelölhetnek spam-ként bizonyos leveleket. Ahogy minden más rendszer esetében, itt is érdemes néha egy pillantást vetni a Spam mappára is, hiszen a kéretlen levelek mellett néha egy addig ismeretlen címről érkezett mail is automatikusan ott landolhat.

Ha az új levelek érkezéséről a fiókba Citromail hu belépés nélkül is értesülni szeretnénk, igénybe vehetjük az Értesítések funkciót, ezáltal a böngészőnk push üzeneteket fog küldeni ezek jelzésére.

A szolgáltatás továbbá olyan alapvető funkciókat is biztosít, mint az Aláírás, Automatikus válasz, Továbbítás, vagy a mappák tetszőleges kezelése.

Citromail SMTP, POP3 és IMAP

Fiókunk külső levelezőprogramokon keresztül való kezelésére lehetőségünkben áll használni a POP és az IMAP protokollokat:

  • Citromail POP3: pop3.citromail.hu | Port: 110/995 (titkosított)
  • Citromail IMAP: imap.citromail.hu | Port: 143/993 (titkosított)

Citromail belépés mobilon

A levelezőrendszer mobilon keresztül is ugyanúgy elérhető a böngészőn keresztül, illetve Android és iOS rendszerekre kidolgozott alkalmazásokkal is.

Citromail Android

Az Androidos okostelefonnal rendelkező felhasználók ingyenesen letölthetik a Citromail Android alkalmazását a Google Play Áruházból. Az alkalmazás használata nyilvánvalóan egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a fiókhoz való hozzáférést, mint a hagyományos böngészős bejelentkezés, így amennyiben gyakran használjuk mobiltelefonról a Citromail-t, érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni. Természetesen számos olyan előnye van még az alkalmazásnak, ami könnyíti a felhasználást: új beérkező levelekről való azonnali értesítés, e-mailek keresése és tetszőleges rendezése, előre beállított aláírások, automatikus továbbítás, vagy mellékletek egyszerű csatolása.

Citromail iOS

Az Android mellett a Citromail iOS mobilos alkalmazása iOS rendszerrel működő készülékeken is elérhető (iPhone, iPad), amely az App Store-ból tölthető le. Hasonlóképpen az iOS-re készült alkalmazás is lehetőséget nyújt a levelek fogadására, küldésére, kezelésére, illetve ugyanúgy értesítéseket küld az újonnan beérkezett levelekről.

A Citromail hu bejelentkezés belépés itt érhető el: belépés.

Citromail – Gyakran ismételt kérdések

Van köze a Citromailnek a citromhoz?

Nem tudjuk, mindenesetre gyanús, hogy az email Citromail változatokból, ha hozzávesszük a citrom szót is, ki lehet hozni a Citromailt. Ez lehetne Citrommail is, de így a kitalálók talán játszottak a szavakkal 🙂

a Citromail talán a citrom szóról kapta a nevét

Hogyan történik az új e mail cím létrehozása Citromail felületen?

A Citromail regisztráció mobilon történő elindítása, vagy az asztali számítógépen végzett Citromail fiók létrehozása közben ki kell választani a felhasználói azonosítót. Ez az azonosító kelsz a @ jel előtti rész az e mail címnek, ami a folyamat során automatikusan elkészül.

A Citromail Startlap vállalkozás?

A Citromail és a Startlap is a Central Médiacsoport Zrt. része, így inkább ugyanazon tulajdonos két eltérő termékének lehet nevezni őket.

Hol található a Citromail beérkezett levelek?

A Citromail beérkezett levelek mappához csak akkor férhetsz hozzá, ha belépsz a felhasználóneveddel és jelszavaddal. Ekkor a bal oldali menüben a „Beérkezett levelek” menüpontra kattintva juthatsz el a leveleidhez. Persze más a helyzet, ha te letöltöd saját gépre a levelezésed, ilyenkor a levelező kliensben találod meg a legújabb leveleket.

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük