freemail belépés
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Freemail belépés

A Freemail belépés utána megtekintheted leveleidet, új üzeneteket írhatsz, és minden más postafiók beállítást is elvégezhetsz. A Freemail bejelentkezés itt érhető el.

Freemail.hu az egyik legrégebben indult és legnépszerűbb magyar email szolgáltatás. Az ingyenes levelezőrendszer 1996-ban indult útjára a Soros Alapítvány által pénzelt C3 projektjeként, emiatt az első időben a Freemailes email címek freemail.c3.hu végződéssel rendelkeztek.

A szolgáltatást 1999-ben vásárolta fel a T-Online, így ma az Origo hírportál médiaportfóliójába tartozik. Több millió postafiókjával az egyik legerősebb ellenfele Magyarországon az amerikai Gmailnek.

A Freemail tárhely mérete 10 GB, ez azt jelenti, hogy ezt szinte lehetetlen betölteni a levelekkel, így gyakorlatilat egyetlen levelet sem kell törölnünk. Ha azonban nagyobb fájlokat, képeket, zenéket vagy videókat küldünk, akkor a Freemail tárhely is betelhet egyszer.

A freemail.hu rendszeréből küldött levelekhez 5 MB-os csatolmányok, fájlok kapcsolhatók hozzá. Ha ez nem elég, akkor óriáslevél használatával lehet továbbítani a küldeményt. Ezzel akár 1 GB-os csatolmányok is elküldhetők, a fájl ilyenkor egy internetes tárhelyre kerül, és ennek letöltési linkje továbbítódik a címzetthez.


A Freemail szimpla bejelentkezés során első lépésben be kell írnod a felhasználóneved, majd ezután a jelszavad. Ha mindkettő megvan, akkor a Belépés gombra kattintva kerülsz a leveleidhez.

Freemail szimpla

A Freemail szimpla.hu belépés csupán ennyi, hiszen a végletekig le lett egyszerűsítve. Nincs szükséged különféle azonosításra, vagy bármilyen kiegészítő jelszóra.

Szimpla bejelentkezés jelszó nélkül

Az Origo Freemail szimpla a jelszó ismeret nélkül nem használható, így, ha elfelejted a belépési adataid, akkor jelszóemlékeztetőt kérhetsz. Ehhez a jelszóemlékeztető felületen be kell írnod az azonosítódat, ami a freemail.hu email címed @ jel előtti részét jelenti. Ezután a rendszer tovább irányít a biztonsági kérdéshez, melyre tudnod kell a választ.

Pontosan kell beírni az emlékeztetőt

A jelszóemlékeztető kérdésre pontosan úgy kell beírnod a választ, ahogy azt korábban megadtad. Eltérnek a nagybetűk és a számok, fontos a szóköz vagy más speciális karakterek, ha nem 100%-ban úgy írod be a válasz, akkor a freemail szimpla login meghiúsul.

A Freemail szimpla belépő felülete nemrég át lett dizájnolva, így már a Freemail bejelentkezés felületén férhetsz hozzá. Kattints

Gyakran ismételt kérdések a Szimpla témakörben

Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést a szimpla témakörben, és meg is válaszoltuk ezeket.

Mit tegyek, ha nem működik a szimpla belépés?

Ha nem működik a szimpla belépés, az alapvetően kétféle dolog miatt történhet. Amennyiben azt az üzenetet látod, hogy A bejelentkezés nem sikerült – kérjük néhány perc múlva próbáld újra!, akkor rendszerhiba történhetett, és pár perc múlva újra próbálkozhatsz.

Ha ez a hibaüzenet nem bukkan fel, akkor valószínűleg elgépelted az azonosítódat, a jelszavad, vagy mindkettőt. Nyugodtan próbálkozz újra a belépéssel!

Miért készült el a Freemail szimpla bejelentkezés?

A Freemail szimpla bejelentkezés szintén többféle célból létezhet, bár ennek meglétéről csak találgathatunk. Elsődlegesen letisztultabb kezelőfelületet nyújt a látássérült embereknek, akiknek a felolvasó szoftverei is könnyebben megbirkóznak az egyszerűbb felületekkel.

Emellett a mobilinternettel netező felhasználóknak a szimpla bejelentkezés kevesebb adatforgalmat generál, így nekik tovább kitart az adatkeretük.

Van másféle szimpla belépő is?

Nem, nincs másféle Freemail szimpla belép. A Freemail csak ezt az egy szimpla felületet hozta létre, így ezt kell használnia az asztali számítógépről, illetve az okostelefonokról netező felhasználóknak is.

Ez az Origo Freemail szimpla?

Igen, ez az Origo Freemail szimpla, a szolgáltatás ezt a nevet onnan kapta, hogy a régebben az Origo volt a tulajdonosa a Freemailnak. Most már kicsit átalakult a médiapiac, így az Origo is médiatermék, de még mindig szoros kapcsolatban áll a Freemaillel.

Ha megnézed, akkor az Origo főoldalán és számos aloldalán megtalálhatod a Freemail.hu linkjét, vagy a belépési dobozát.

Hol érhető el a szimpla regisztrálás?

A Freemail szimpla regisztrálás nem kapott külön felületet, a sima Freemail regisztráció használható hozzá. Amint megvan a fiók, máris lehet használni az újonnan létrehozott azonosítót. A Freemail regisztráció itt érhető el.

Létezik külön domain név a Freemail szimpla.hu belépés számára?

Meglepően sokan keresnek rá a Freemail szimpla.hu belépés kifejezésre, talán az lehet zavaró, hogy a Freemail.hu címe keveredhet a szimpla szolgáltatás nevével. A félreértések tisztázása végett, nincs szimpla.hu, vagy ha van, akkor ez nem ehhez a szolgáltatáshoz köthető.

Mi az a szimpla login?

A Freemail szimpla login két dolgot jelenthet. Egyfelől szokták használni a bejelentkezésre, tehát a login az maga a bejelentkezési felület. Másrészt a logint szokták használni a felhasználói adatokra is, ilyen értelmezésben maga a felhasználónév és a jelszó együtt alkotja a Freemail szimpla logint.

Meddig érhető el a szimpla Freemail?

Az, hogy a szimpla Freemail meddig érhető el, előre nem lehet tudni. Ez teljesen a Freemail.hu döntési körébe tartozik, és egyedül a szolgáltatás tulajdonosainak üzleti céljai határozzák meg a sorsát. Mindenesetre a felhasználók nagyon szeretik, és sokan használják is.

A Freemail bejelentkezés szimpla nélkül hol érhető el?

A Freemail bejelentkezés szimpla nélkül a legegyszerűbben a freemail.hu domain névre kattintva érhető el. Ez mindig tovább irányít az aktuális bejelentkezés felületre, mely akár meg is változhat, így nem érdemes megjegyezni.

Egy biztos, a freemail.hu mindig egy jó kiindulópont marad a levelezőrendszer elérésére, így érdemes csak ezt megtanulni.

A szimpla felülete használható a vakok számára?

Az, hogy a Freemail belépés szimpla felülete használható-e a vakok vagy gyengén látók számára, nehéz eldönteni. Mindenesetre korábban létezett egy akadálymentesített, fekete alapú Freemail belépés a vakok és gyengén látók számára, de ez ma már nem aktív.

A korábbi webcíme is át lett irányítva a Freemail belépés aktuális felületére, más akadálymentesített felületről nem tudunk.

Működik a szolgáltatás a szimpla bejelent névvel?

Érdekes kérdés, a Freemail szimpla bejelent nem a szimpla hivatalos neve, de a Google keresőbe beírva, a keresőóriás meg fogja találni az aktuális Freemail oldalrészt. Valószínűleg sokaknak a bejelent a könnyebben begépelhető szó, mert a mai napig nagyon sok keresés érkezik minden hónapban erre a kifejezésre.

Van Freemail szimpla régi felület?

A szimpla is folyamatosan változik, emiatt volt Freemail szimpla régi felület. Ezt azonban mindig kikapcsolták, illetve felülírták az újabb változattal. Az biztos, hogy nincs olyan, hogy a szimpla egyszere lenne elérhető az újabb és a régebbi felületen is.

Mi a szimpla bejelentkezes teljes értékű verziója?

A Freemail szimpla bejelentkezes teljes értékű verziója az maga a Freemail bejelentkezés, mely modernebb, letisztultabb környezetet jelent. Ennek segítségével kényelmesen be lehet lépni a Freemail.hu levelezőrendszerbe, és ott leveleket olvasni, vagy írni.

Létezik szimpla egyszerűbb kezelőfelülettel?

Nem létezik Freemail szimpla egyszerűbb kezelőfelülettel, ez már maga az egyszerűsített felület. Azért lett elkészítve, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a rendszerhez.


A Freemail bejelentkezés-belépés mobiltelefonról is működik, ilyenkor a Freemail szimpla bejelentkezés helyett a Freemail bejelentkezés mobilról opció kell választanod. A legegyszerűbben úgy teheted meg ezt, ha okostelefonról felkeresed ezt a linket: Freemail bejelentkezés mobil

A Freemail belépés mobilon teljesen úgy működik mind az asztali számítógépes változatban, csak a dizájn igazodik az okostelefonod kijelzőjéhez. A Freemail belepes felületen ezt kell látnod:

freemail bejelentkezés mobil felületen

Itt az ujjaddal bökj a Felhasználónév mezőre, és írd be a felhasználóneved. Ezután bökj a Jelszó mezőre, és írd be a jelszavad. Végül a Belépés gombra kattintva juthatsz el a leveleidhez. Itt is, ha a Regisztrálok gombot választod, akkor elindul a Freemail regisztráció, amelynek során saját freemailes email címet kapsz.

A Freemail bejelentkezés populáris változata ma már inkább a mobil felület, de nagyon sokan használják még hagyományos számítógépről is. Ha a jelszavadat elfelejtetted, akkor a Freemail alternatív bejelentkezés eléréséhez itt is az Elfelejtett jelszó opciót kell választanod:

Ha a Freemail mobil bejelentkezés számodra túl sok időt vesz igénybe, akkor jelöld be a Maradjon bejelentkezve jelölődobozt, így legközelebb egyből a leveleidhez érkezel. Ez az úgynevezett Freemail egyszerű belépés. Ahogy azt már írtuk, ezt csak akkor használd, ha biztos vagy benne, hogy más nem fog hozzáférni a leveleidhez. Amennyiben ez nem biztosítható, akkor számodra csak a Freemail belépés jelszóval ajánlott!

Belépés a Freemailre ide kattintva.

Jelszóemlékeztető

Ha elfelejtetted a Freemail.hu belépés adataidat, akkor a Freemail bejelentkezés (a Freemail bej vagy Freemail bejel) előtt kérhetsz jelszóemlékeztetőt itt: Freemail jelszóemlékeztető

Ezután a következő lépéseket kell végrehajtanod:

1. Itt első lépésként meg kell adnod az azonosítódat, tehát az email címed @freemail.hu előtti részét. Ezután kattints a Folytatás gombra.

freemail jelszó emlékeztető felülete

2. Ha a rendszer feladatot ad (Google reCaptcha), akkor kövesd a megadott utasítást, és oldd meg. Például, nekünk biztonsági feladatként ki kellett választani az összes olyan képet, mely autót ábrázol, után pedig az Ellenőrzés gombra kattintani.

freemail jelszó emlékeztető 2. lépése, a Captcha megoldása

3. Ezután felbukkan az előre beállított biztonsági kérdés. Erre meg kell adnod azt a választ, amire emlékszel, majd alatta az Új jelszó és az Új jelszó megerősítése mezőben beállítanod az új jelszót.

freemail jelszó emlékeztető 3. lépése

Ha nem emlékszel a biztonsági kérdésre beállított válaszra, akkor alternatívaként kérhetsz jelszómódosító linket a saját fiókodba. Ekkor pont arra az email címre küldik ezt a Freemail.belépés linket, amelybe most nem tudsz belépni. De ha korábban beállítottad a levelek továbbítását egy másik email címre, akkor a link oda is továbbítódik, és be tudod állítani az új jelszavad.

Ha ez nem megy, de beállítottál másodlagos email címet, akkor arra is kérhetsz jelszómódosító linket.

Az Origo Freemail belépés-bejelentkezés itt érhető el.

Mobil felületen is elérhető az elfelejtett jelszó beállítása.

freemail elfelejtett jelszó mobil felületen

Freemail belépés – Gyakran ismételt kérdések

Mit tehetek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Ha elfelejted a jelszavad, akkor csak az előre beállított jelszóemlékeztető, a másodlagos email cím, vagy az emailek saját gépre való letöltésével kérhetsz újat. Ha a másodlagos email cím nem jelenik meg az elfelejtett jelszó felületén, akkor nem állítottad be korábban, és már nem tudod használni. Ha ezek a dolgok nem segítenek, akkor a Freemail sajnos még akkor sem tud neked segíteni a Freemail – bejelentkezés témakörben, ha külön megkeresed őket.

Nem jó a biztonsági válasz

A biztonsági kérdésre adott válasz megadásakor pontosan úgy kell beírnod a választ, ahogy azt korábban megadtad. Számít a kis- és nagybetű közötti különbség, a szóköz, az írásjelek. Pontosan úgy kell megismételned a választ, ahogyan beírtad, különben nem tudod beállítani az új jelszavad. A Freemailbelépés biztonsági okok miatt ilyen, ezen sajnos nem tudunk változtatni.

Nem létezik már a másodlagos email cím

Ha a beállított másodlagos email címed már nem létezik, akkor hiába kérsz arra jelszóemlékeztetőt, nem fogod megkapni. Mivel a jelszavad elfelejtése miatt már nem is férsz hozzá a Freemail beállításaidhoz, így módosítani sem tudod. Sajnos ilyenkor ismét előfordulhat, hogy akár örökre elveszíted a leveleidet. Alternatívaként megpróbálhatod a már nem létező másodlagos email cím újbóli létrehozását, és arra kikérni a jelszómódosító linket.

Nem megy a belépés a helyes jelszóval

Ha Freemail belépési hiba miatt nem működik a Freemail belépés, akkor ezt az üzenetet kapod: A bejelentkezés nem sikerült – kérjük néhány perc múlva próbáld újra!

Ilyenkor várj pár percet, és próbáld újra a belépést. Ha túl sokszor elrontod a jelszót, akkor ilyen üzenetet is kaphatsz: Túl sok hibás próbálkozás

Ekkor kell megoldanod minden jelszó beírásakor a fent említett biztonsági feladatot. Ezzel nem a te életedet akarja megnehezíteni a freemail.hu, hanem a csaló robotokét, akik el akarják lopni az adataid.

Ha ezek egyike sem áll fenn, akkor nagy valószínűséggel elrontottad a jelszót, ellenőrizd le még egyszer, mit írtál be. Ilyenkor hiába írsz az ügyfélszolgálatnak, nem a Freemail bejelentkezés hiba áll fenn, így ők sem tudnak segíteni!

Freemail regisztráció törlése

A Freemail regisztráció törlése olyan folyamat, melynek során az összes adatot, küldött és fogadott leveled is megsemmisül. A törlést neked kell végrehajtanod, a Beállítások menüpont alatt. Ott válaszd a Biztonság opciót, és kérd a törlést. Fontos! Amennyiben törlöd a fiókod, akkor semmilyen esetben sem tudják később visszaállítani a leveleid, azok véglegesen elvesztek! Ráadásul az email címed a későbbiek során sem tudod újra regisztrálni. Ha új email címre van szükséged, akkor vedd igénybe a Freemail regisztráció mobilon vagy Freemail regisztralas lehetőségeket!

Felgyorsítható a Freemail.hu belépés mobil segítségével?

Alapvetően igen, erre két mód is van. Ha a Freemail.hu belépés oldalát elmented a könyvjelzőid közé, akkor a továbbiakban egy kattintással elő tudod hívni.

Ha pedig a bejelentkezés során bejelölöd, hogy a rendszer jegyezze meg az adataidat, akkor a következő alkalommal már nem kell felhasználónevet és jelszót beírnod, hanem egyenesen a leveleidhez kerülsz. Persze ahogy mondtuk, ezt az opciót csak akkor használd, ha csak te férsz hozzá a böngésződhöz!

Bejelentkezés Facebookkal

A Freemail bejelentkezés Facebookkal egyelőre nem érhető el, és nem is tudunk semmi arról, készül-e ez a funkció. Ez eléggé kényelmetlen a mai világban, ahol a legtöbb szolgáltatásba nem csak felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni, hanem például Facebookkal és Google fiókkal is. A Freemailnél ez valamiért most még nincs így.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük