téli helyszínek
A Mindennapok kategória cikkei

Hová meneküljünk a hideg elől?

A legtöbb ember nem szereti a téli időszakkal beköszöntő hidegebb időt, így természetes, hogy leginkább elvonulnának melegebb éghajlatra. Adunk öt tippet, ahol kellemes idő vár ránk!

Dubaj

Az egyik leghíresebb utazási desztináció pont télen a legjobb! 25 fok, napsütés, eső nagy ritkán esik télen is. Amíg odahaza kabátban mászkálnak a többiek, Te pólóban és rövidnadrágban élvezheted a remek időt és a rengeteg látnivalót!

Felsorolni is nehéz lenne a látványosságokat, itt akár egy hetet is eltölthet az ember úgy, hogy nem unatkozik. És persze a tengerpartozás sem maradhat ki!

Az elmúlt években a magyarok számára is megfizethetővé vált a luxusváros, mivel a Wizz Air minden nap közlekedik Budapestről az Emirátusokba.

Kanári-szigetek

Több sziget is szóba jöhet, de a legnépszerűbb ezek közül Tenerife. Itt télen is 20 fok körüli a hőmérséklet.

Az aktív és passzív pihenők számára is tökéletes helyszín. A sziget déli része, Playa de la Americas és Los Cristianos a fő központ, ahol a legjobb az idő és teljesen kiépített minden szempontból.

Aki pedig a természet kedvelője, az akár a legmagasabb hegyre, a Teidére is felgyalogolhat (semmi gond, libegővel a csúcs alá felmehetünk).

Érdekesség, hogy a sziget legszebb strandja nem a déli részen, hanem északon található. A Teresitas világszerte híres, hiszen az aranysárga homok és az óceán kettőse csodás helyszín.

Napos part

Spanyolország déli régiója, a Costa del Sol magyar neve hűen kifejezi ezt a vidéket.

A Napos part központja Malaga, innen húzódik egészen Gibraltárig a csodás tengerparti rész. Nem véletlenül van közvetlen járat Malagába Budapestről is, hiszen az egyik leglátogatottabb európai helyszín télen.

Érdemes bejárni a tengerparti részt, ahol lépten nyomon hangulatos spanyol városba botlunk. A legdélebbi részen pedig ott van Gibraltár, amelynek ikonikus hegycsúcsán fotózkodhatunk majmokkal is.

Málta

A Szicília és Afrika közti szigetcsoporton kora tavaszi idő várja a turistákat télen.

A fekvéséből adódóan a kultúra is figyelemre méltó. Az európai és arab hatás egyedi építészeti stílust hozott létre, így van mit nézni is szigeteken.

Szóval, itt nem is igazán a meleg és a remek tengerpartok a vonzóak, hanem Málta hangulata. Azoknak ajánlott, akik szeretik az aktív utazást és egy érdekes országot szeretnének megismerni.

Egyiptom

Egyiptom három népszerű üdülőhelye, Hurghada, Sharm El Sheikh és Marsa Alam már évtizedek óta az egyik legkedveltebb úti cél.

Télen igazán kellemes idő fogadja a vendégeket. Nincs nagy meleg, de a 20-22 fokos hőmérséklet igazán jónak mondható és a Vörös-tengerben még fürdeni is lehet.

Ebben az időszakban a kirándulások is sokkal élvezetesebbek, mint a nyári hőségben. Az aktív nyaralók számára ez a legjobb időszak!

Forrás: Hova utazzunk télen? 10 hely, ahol élvezhetjük a jobb időt

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük