régi bútor kárpit tisztítása
A Mindennapok kategória cikkei

Kárpittisztítás házilag? Ma már könnyedén lehetséges

Képzeljük el az alábbi szituációt: hétvégére egy hangulatos estét tervezünk harapnivalókkal, italokkal és egy jó filmmel a nappaliban, amelyre áthívjuk néhány barátunkat is! Minden kellemesnek ígérkezik mindaddig, amíg észre nem vesszük, hogy mindenhol morzsák és foltok vannak a kárpiton illetve a szőnyegen.

Ilyenkor az első reakciónk általában, hogy pánikba esünk, és elkezdjük azonnal sikálni a foltot. Ez azonban teljesen felesleges, mivel manapság már egy kárpittisztító gép segítségével a kisebb balesetek is gyorsan eltüntethetők. A berendezés vizet és tisztítószert permetez a tisztítandó felületre, majd azt a szennyeződéssel együtt újra visszaszívja a szálak közül. Sőt, bizonyos esetekben még fertőtlenítést is végez, elpusztítja a baktériumokat, a poratkákat, a vírusokat, a penészgombákat és az allergének 99%-át.

Ennek köszönhetően pedig sokkal alaposabb lesz majd a tisztítás, ráadásul a száradási idő is jelentősen lerövidül. Csupán annyira kell figyelni, hogy miután végeztünk, szellőztessük ki a területet az ajtók és ablakok kinyitásával, illetve ne sétáljunk a szőnyegen, és ne vigyük vissza a bútorokat, amíg az teljesen meg nem szárad!

Két fő típusa van

Az egyik a kisebb vagy szűk területek tisztítására kiválóan alkalmas, könnyen manőverezhető tartályos/szívócsöves kárpittisztító. A másik pedig a súrolókefés változat, amely ugyan nagyobb sebességű, de finomabb manőverezésre kevésbé alkalmas, így inkább nagy felületek alap- és nagytakarításhoz ajánlott a használata.

Ezeknek a berendezéseknek viszont általában elég borsos az ára, így nem mindenki engedheti meg magának a megvásárlásukat. De szerencsére a kárpittisztító bérlés Budapest egészén és az ország nagyobb városaiban is elérhető. Így nem szükség egy nagyobb összeget beruházni, hanem fix havi költségekkel tudunk számolni.

A kárpittisztítás előtt praktikus lehet még egy nagyobb teljesítményű porszívóval szárazon is kitisztítani a kívánt felületet. Ha a költségvetésünk ezt a berendezést sem engedi megvásárolni, akkor sincsen probléma, hiszen a gépkölcsönzés Budapest területén illetve az ország különböző pontjain ennek a takarítógépnek a bérlésére is lehetőséget biztosít.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük