mennyi az idő
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Miért fontos még mindig a pontos idő leellenőrzése?

Néhány évvel ezelőtt nem voltak még velünk az okostelefonok, vagy ha igen, akkor elég esetlenek voltak. Mára már sokat fejlődtek, így majdnem mindenre jók. De akkor miért használunk mégis olyan eszközöket, amelyeket a mobilok is ki tudnák váltani?

Például, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyi a pontos idő, akkor gyakran a karóránkra nézünk, pedig az okostelefon a kijelzőjén mutatja az időt. De mégis, az évtizedek alatt belénk ivódott szokásoknak nehéz búcsút mondani.

Akkor mégis, mennyi a pontos idő?

Úgy tűnik, hogy egyre több ember karján jelenik meg a karóra, tehát az még biztos, hogy hosszú ideig az óra marad a legfontosabb időmérő eszköz. Amikor ez elromlik vagy csak kíváncsiak vagyunk valamire, akkor meg ott vannak azok az internetes oldalak, melyek megmutatják, hogy mennyi éppen az idő.

A segítségükkel nem csak az órát, percet és másodpercet kérdezhetjük le, hanem a hét napjait, vagy a dátumot is. Ez pedig olyan előny, amivel a mobiltelefonok ismét csak nehezen versenyezhetnek. Bár van már mindenre applikáció, a telepítésük nehézkes, ezért a direkt a pontos idővel foglalkozó weboldalak létjogosultsága még hosszabb ideig nem kérdeződik még meg.

A pontos idő weboldalak emellett gyakran mutatják a nemzetközi időket is, így ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a Föld egy másik pontján éppen hány az óra, akkor ismét csak jó szolgálatot tesznek. Ilyenkor meg kell adnunk, hogy melyik város az, ami érdekel minket, majd a pontos idő weboldal egyből megmondja rá a választ. Ez egy újabb olyan funkció, amivel az idő weboldalak hosszú ideig meg fogják előzni az okostelefonokat.

A végén pedig kiderül, hogy hiába jönnek ki fél évente az egyre divatosabb mobilok, azért az idő mérésére még mindig az évszázados technológiát képviselő karóra, és fiatalabb testvére, a pontos idő weboldalak a legjobbak. Ha úgy nézzük, ez nem változott a múltban sem, és várhatóan még hosszú ideig így marad a jövőben is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük