A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Mitől lesz valóban prémium a prémium linképítés?

Ha szeretnénk, hogy weboldalunk nagyobb forgalmat generáljon és több megtekintést szerezzen, a megoldás számunkra a prémium linképítés. De mégis hogyan működik a linképítés és mitől lesz prémium?

A linképítés gyakorlatilag a SEO, azaz Search Engine Optimization egyik legjelentősebb része. A lényege, hogy a weboldaladra más weboldalról minél több link mutasson, így komolyabb site-nak tűnsz a Google számára. A keresések rangsorolása közben a releváns és profi weboldalak előnyben részesülnek a kisebb oldalakkal szemben, és hát mi mástól lenne egy oldal profi, mint a ráirányuló számos prémium linktől.

Ki ne szeretné, hogy a honlapja az első oldalon, esetleg az első három találat között jelenjen meg? Ha az első oldal legtetején foglalunk helyet, a felhasználóknak rögtön szemet fogunk szúrni, és nagy valószínűséggel meg is látogatják oldalunkat.

Mitől prémium a linképítés?

A keresőmotorok számára nem feltétlenül elég, hogy sok link hivatkozik az oldalunkra, azoknak a linkeknek valódi, releváns linkeknek kell lenniük. Ha nem kellő tapasztalattal végezzük a linképítést, esélyes, hogy nem sokra megyünk vele.

A SEO szakértők több éves háttérrel rendelkezve látják el oldalunkat a számunkra legmegfelelőbb linkekkel, így a lehető legnagyobb boost-ot elérve. Számunkra a legjobb, ha prémium oldalak hivatkoznak ránk, így mi is komolyabb oldalnak tűnünk. A prémium oldalak ismertetője röviden: olyan oldalak, amiket mi magunk is szívesen látogatunk.

Hosszabban kifejtve, ezek az oldalak jelentős múlttal rendelkeznek, jó minőségű tartalommal rendelkeznek, aktív, sok olvasót tudnak felmutatni, mobilokra is optimalizálva vannak és nincsenek teleszórva reklámmal. Továbbá, ha mi egy szépségszalonnak szeretnénk prémium linkeket építeni, nem biztos, hogy a gépi földmunkával foglalkozó blog a megfelelő partner számunkra. Az eltérő profil miatt a Google szinte rögtön kiszűri, hogy ez fizetett linképítés és nincs releváns kapcsolat a két oldal között, így nem hogy nem nyerünk az egésszel, de még veszíthetünk is.

Összességében a linképítés önmagában nem nagy tudomány, bárki meg tudja csinálni rosszul. Azonban, ha eredményt is szeretnénk elérni vele, forduljunk egy SEO szakértőhöz és kérjük meg, hogy lássa el oldalunkat prémium linkekkel, így vállalkozásunkkal egyről a kettőre könnyebben és gyorsabban léphetünk, mintha csak mi magunk ügyetlenkednénk a linkekkel.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük