A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Van élet a hétköznapokon túl is – a SEO mindenkinek elérhető!

Ha megunjuk a reggel 8-tól délután 4-ig tartó robotolást a munkahelyünkön és saját vállalkozásba kezdünk, rengeteg nehézséggel és kihívással kell szembenéznünk. Függetlenül attól, hogy egy szolgáltatást nyújtunk, terméket forgalmazunk vagy üzletet nyitunk, az egyik központi elem az, hogy minél többen ismerjenek minket.

A mai modern világban az egyik legkézenfekvőbb hirdetési platform az internet. Költségkímélő és mindenki számára könnyedén elérhető. Ha készítünk, vagy készíttetünk magunknak egy weboldalt, nyilván azt szeretnénk, hogy az mindenkihez eljusson és a keresőmotorok könnyedén megtalálják. Ehhez mi is kell pontosan?

A linképítés nagyon sokat segít a jobb SEO eredményekben

A keresőmotorok általában a keresett kulcsszót keresik az oldalon feltüntetett tartalomban és ha sokszor és pontosan megtalálja, nyertünk. Minél jobban egyezik az oldalunk tartalma a keresett szóval, annál fentebb jelenik meg az oldalunk a keresések között, így biztosabban látogatják meg az emberek. Persze ez nem csak ilyen egyszerű, hiszen a Google robotok mögött ma már mesterséges intelligencia áll. Ettől függetlenül, az alapok így működnek.

A kulcsszavakon kívül rengeteg dolog befolyásolja azt, hogy hányadikként jelenünk meg a keresések között, ám az egyik ilyen jelentős dolog a linképítés. A linképítés nem egy vészesen bonyolult dolog, a nevéből lehet is következtetni, hogy mit jelenthet. Először is a link nem más, mint a weboldalunk azonosítására szolgáló egyedi cím. Minden weboldalnak más és más címmel, azaz linkkel rendelkezik.

A linképítés lényege, hogy a weboldalunkra irányul link a lehető legtöbb helyen előforduljon. Ha más oldalak is a mi oldalunkra hivatkoznak azáltal, hogy megjelennek rajtuk a mi címünk, a keresőmotorok értékesebbnek fogják gondolni az oldalunkat és kiemeltként fogják kezelni.

Sajnos azonban az nem mindegy, hogy milyen oldalakon szerepel a mi címünk. Ha például mi egy barkács üzlet vagyunk, akkor lehetőleg más barkácsüzletek és építkezési vállalatok hivatkozzanak ránk. A szakmai összhang nagyon is fontos a keresőoptimalizálásban és a linképítésben, ugyanis a többi oldalnak a segítségével fogja szinkronizálni a miénket a böngésző.

Ezen felül még fontos, hogy lehetőleg nagy látogatottsággal rendelkező oldalak tüntessék fel a linkünket, ugyanis az sokkal nagyobb hatással bír, mintha csak egy kis hobby barkács lenne. Összességében tehát a legjobb, ha az oldalunkat releváns, sűrűn látogatott és a miénkkel azonos tevékenységi körbe tartozó oldal reklámozza. Ha pedig nem csak egy helyen jelenünk meg, akkor az előrelépés szinte garantált.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük