párterápia
A Mindennapok kategória cikkei

Párterápia Budapest – itt van a szakemberek listája

A szegedi párterapeutákkal foglalkozó listánk után most elkészítettük a budapesti változatot is. A metóduson nem változtattunk, a Google Térkép segítségével kerestünk rá a szakemberekre, majd a honlapjukon található leírásokat vettük alapul a bemutatásukhoz.

5 budapesti párterapeuta

A következő 5 szakember Budapesten várja azokat, akiknek családterápiára van szüksége:

Orosz Balázs

Orosz Balázs párterapeuta a következő helyzetekben nyújt segítséget a pároknak. Először is, ha a párok szeretnék gazdagítani és mélyebbé tenni kapcsolatukat, a párterápia lehetőséget ad arra, hogy megismerjék azokat az eszközöket és stratégiákat, amelyek segítségével javíthatják kommunikációjukat és közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Második esetben, ha a házasságkötés előtt állnak, a szakember támogatást nyújthat az elköteleződés megerősítéséhez. A terápiás folyamat során a párok felkészülhetnek a házasság fontos lépésére, és megerősíthetik az elkötelezettségüket egymás iránt.

Amennyiben a válás elkerülhetetlen, Orosz Balázs párterapeuta segítséget nyújthat a kapcsolat méltó lezárásához és a szülői együttműködés kialakításához. A terápia lehetőséget ad a pároknak, hogy a válás folyamatában támogatást kapjanak, és megtalálják a megfelelő módokat a gyermekük érdekében.

Emellett, ha a párok tapasztalják, hogy eltávolodtak egymástól, nem értik meg egymást, vagy problémáikat nem tudják megbeszélni anélkül, hogy az veszekedéshez vezetne, Orosz Balázs segítséget nyújthat a konfliktusok feloldásában és a kommunikáció javításában. A terápiás folyamat segítségével a párok megérthetik egymás gondolatait és érzéseit, és megtanulhatnak hatékonyabb módokat a problémák megoldására.

A párterápia hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor a párok más irányba indultak, változtak, vagy nem jutnak elég időt egymásra. Szintén segítséget nyújthat, ha az intimitás és a szexuális élet nem megfelelő, vagy ha a kapcsolat egyensúlya megbillent.

Kontakt Pszichológiai Műhely

A Kontakt Pszichológiai Műhely weboldala szerint a család- és párterápia olyan terápiás módszer, amely a pár vagy család bevonásával segít megoldást találni egyéni vagy rendszerszintű problémákra. Ez a terápiás forma azt célozza, hogy az érintett személyek közötti kapcsolatokat elemzi és megváltoztassa. A terápia során fontos szerepet kapnak az eredeti családból átvett minták és az ezekre való tudatos reflektálás. Az üléseken általában két terapeuta vesz részt, és a résztvevők számától függően hosszabb ideig tartanak, mint az egyéni terápiák. Általában 10-15 ülés jellemző erre a módszerre. A családterápia hatékony lehet egyéni tünetek kezelésében is, például étkezési, pszichoszomatikus, szexuális zavarok és szenvedélybetegségek esetén.

Porpáczi Júlia

A Porpáczi Júlia pszichológus weboldala szerint a szakember hisz abban, hogy mindannyiunk előtt áll a változás és a változtatás lehetősége, de ehhez néha szükségünk lehet segítségre. Az életünk során felmerülő krízishelyzetek, a stressz, a munka-magánélet egyensúlyának megingása, valamint az életvezetési, családi és párkapcsolati nehézségek mind olyan tényezők lehetnek, amelyekben elveszettnek érezzük magunkat. A pszichológus számára fontos, hogy rugalmasan alkalmazkodjon az egyéni élethelyzetekhez, fejlődési igényekhez és nehézségekhez, és támogatóan kísérje azokat, akik hozzá fordulnak segítségért.

Buda Psychology Center

A Buda Psychology Center weboldala szerint a párterápiától harmonikusabb és kielégítőbb párkapcsolatot várhatunk, amely a felek viszonyának megváltozása által valósulhat meg. A terápia során a belső hiedelmeket és gondolatokat hozzák felszínre, amelyek hatással vannak a párkapcsolat működésére. A terápia segít a párnak jobban megérteni egymást, és képesek lesznek változtatni saját hozzáállásukon és viselkedésükön. Ez erősíti a pár egységét, összetartását és rugalmasságát.

A változás ütemét számos tényező befolyásolja, beleértve az egyének motivációját, a pár dinamikáját, a probléma nehézségét, valamint a terápiába és a változásba vetett elkötelezettséget. Minden párterápia egyedi, ahogy minden párkapcsolat is.

Dobosi Celina

A Dobosi Celina pszichológus weboldala szerint a párterápián mindkét párkapcsolati fél jelen van, és közösen dolgoznak az nehézségek feloldásán és egy elfogadható közös állapot elérésén. A terápia során fókuszban állnak a megszokott, de nem működő mintázatok és kommunikáció felismerése és átalakítása, valamint a félreértések, meg nem értettség és távolság megszüntetése a párok között. A terápia célja, hogy segítsen megtalálni azokat az új megközelítéseket és kommunikációs módszereket, amelyek elősegítik a párkapcsolat javulását és elmélyülését.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük