Szeged
A Mindennapok kategória cikkei

Párterápia Szeged – itt van a szakemberek listája

Körül néztünk a szegedi párterápia szakértők között, és a Google segítségével összegyűjtöttük azokat a rendeléseket, melyek segíthetnek a pároknak megoldani a problémájukat. Ahol volt információ az adott szakértő honlapján, ott át is vettünk információkat, hogy még teljesebb legyen ez a cikk.

Időpont foglalás előtt érdemes felvenni a kiválasztott szakemberrel a kapcsolatot, mivel nem volt lehetőségünk felkeresni őket, és kizárólag az online források alapján tájékozódtunk.

5 párterapeuta Szeged városából

A következő 5 szakembert a Google Térkép segítségével találtuk meg.

1. Orosz Balázs párterapeuta

Orosz Balázs párterapeuta weboldala szerint a terápia lehetőséget biztosít a párkapcsolatban visszatérő, elhatalmasodó „ördögi körök” felismerésére, megállítására és megszakítására. A terápia segít az ismétlődő romboló és tudattalan viselkedésláncolatok megváltoztatásában. Az elért eredmények után a pár tagjai képessé válnak figyelemmel, együttérzéssel, szeretettel és tisztelettel átitatott válaszok kidolgozására, valamint a kapcsolatukat építő szokások gyakorlására.

  • Cím: 6722 Szeged, Jósika u. 7
  • Telefonszám: +36302892348

Weboldal: https://oroszbalazs.hu/parterapia-szeged/

2. Remény Háza Kapcsolati Műhely

A Remény Háza Kapcsolati Műhely párterápiájában a weboldal szövege alapján a pár kapcsolati nehézségei, konfliktusai és elakadásai kerülnek előtérbe. A közös munka során lehetőség nyílik önmaguk és egymás jobb megértésére, az egyéni és közös működésük sajátosságainak felfedezésére. Az Érzelmi Fókuszú terápiás megközelítés segítségével elsősorban a pár tagjai tanulhatnak saját érzelmi működésük átéléséről, igényeik és érzelmeik kifejezéséről egymás számára. A terapeuták segítenek megerősíteni a jól működő folyamatokat és korrigálni a hibásakat.

  • Cím: 6726 Szeged, Fő fasor 160
  • Telefonszám: +36706023366

Weboldal: http://www.harmoniahazaszeged.hu/

3. Podani Krisztina

Podani Krisztina, párkapcsolat-fejlesztő terapeuta weboldala szerint a párterápiának sokkal inkább a párkapcsolat fejlesztése a célja, mintsem a kapcsolati problémák megszüntetése. Az általa kínált innovatív cselekvésprogram segítségével olyan módszereket sajátíthatunk el, amelyek hosszú távon fenntartható párkapcsolati harmóniát és/vagy megjavíthatják a krízisbe került kapcsolatot. Az egyénre szabott program során figyelembe veszik a párok kapcsolatának főbb jellemzőit, azok legszebb élményeit és esetleges krízis okait.

  • Cím: 6722 Szeged, Mérey u. 6
  • Telefonszám: +36305863773

Weboldal: https://konnyekbolmosoly.hu/

4. Szegedi Pszichológiai Központ

A Szegedi Pszichológiai Központ weboldalán található szöveg szerint minden párkapcsolatban előfordulhatnak krízisek és elakadások, amelyek hosszabb-rövidebb idő alatt megoldásra várnak. Ha azonban hosszabb időn keresztül nem sikerül megoldani őket, akkor különböző zavarok jelenhetnek meg a kapcsolatban, mint például kommunikációs problémák, viták, szexuális és intim problémák, hűtlenség és a válás veszélye.

Az általuk vezetett beszélgetések során a pár megtanulhatja, hogyan hallgassák meg jobban egymást, és hogyan fejezzék ki érzéseiket hatékonyabban. Az új nézőpontokkal történő megismerkedés segíthet a probléma megoldásában, amely segít az elakadás feloldásában.

  • Cím: 6722 Szeged, Béke u. 9
  • Telefonszám: +36302973227

Weboldal: http://szegedipszichologiaikozpont.hu/

5. Lélekolvasó Párkapcsolati és Iránymutató Műhely

A Lélekolvasó Párkapcsolati és Iránymutató Műhely a weboldala szerint segítséget nyújt a párkapcsolati és házassági problémákkal küzdő pároknak. A tanácsadás során barátságos, megértő hangulatú és gyakorlatias tanácsadást biztosít a párok számára. Ha úgy érzik, hogy a kapcsolatuk válságban van, vagy csak egy kis útmutatásra van szükségük, akkor nyugodtan kérjenek időpontot. A tanácsadás ajánlott, ha a válás vagy szakítás forog kockán, javítani szeretnék a kapcsolatukat, nem tudják, hogy együtt vagy külön kellene-e folytatniuk, sokat veszekszetek, vitatkoztok, kommunikációs problémáik vannak, megoldhatatlannak érzett problémáik vannak a házasságukban, eltávolodtak egymástól. Az első találkozó az érzések és problémák feltárásáról szól, majd következik a közös munka. A tanácsadás során mindig egymást meghallgatva és asszertív és építő kommunikációra törekedve dolgoznak a problémákon.

  • Cím: 6723 Szeged, Gyevi u. 12
  • Telefonszám: +36204548807

Weboldal: https://lelekolvaso.hu/

Itt található a budapesti párterapeutákkal foglalkozó listánk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük