Samsung tokok és iPhone tokok közül válogattunk

Kövess minket Facebookon még több tartalomért!

Ismét körbe néztük a kínálatban, és kiválogattuk a legjobb Samsung és iPhone tokokat. Az alábbi listában a nekünk legjobban tetsző termékek kaptak helyet, melyek bárki más számára is ugyanilyen hasznosak lehetne.

360 fokos védelem

Ha olyanok a munkakörülményeik, hogy nem mindig tudjuk megóvni készülékünket az esetleges sérülésektől, akkor fontos, hogy minden oldalról óvjuk azt. Ezt a biztonságot adják meg a 360 fokos védelmet biztosító Samsung tokok, mint például a Galaxy A53 5G Tech-protect Defense 360 tok.

Galaxy A53 5G Tech-protect Defense 360 tok, kép: smardiszkont.hu

Ez egy fokozott védelmet nyújtó kialakítással rendelkező tok, mely egy 5H keménységű előlapi üveget kapott. Az 5H keménység azt jelenti, hogy fele olyan keménységű, mint a földön eddig ismert legkeményebb anyag, a gyémánt. A Mohs-féle keménységi skálán az apatittal azonos keménységű, melyet 2019-ben bekerült a 2020-as „Az év ásványa” jelöltjei közé.

A tok anyaga továbbá TPU és PC, mely nagyon könnyű felhelyezhetőséget tesz lehetővé. Hybrid, azaz kétrészes kialakítású, tehát maga a tok két részből áll, egy előlapi részből és egy hátlapiból. Felhelyezéskor ezt a két részt kell összepattintani. Kifejezetten jó és biztonságos érzés kézben tartani a készüléket. Az ára is kifejezetten kellemesnek mondható, különösen akkor, ha beleszámoljuk azt is, hogy nem kell üvegfóliára költeni. Azért is különleges ez a tok, mert a maximális védelmet biztosítja, ugyanakkor biztonságérzetet is ad, nem szólva arról, hogy kidolgozása egyedi, kifejezetten dizájnos termék.

Kényelmes fogás

Ha az iPone tokok között válogatunk, figyeljünk arra, hogy készülékünk fogása biztonságos legyen. Azaz ha túl nagy az okostelefonunk, tehát az 5-5,5 colt meghaladja a képernyő mérete – ilyenek például az iPhone 8 Plus készülék, – akkor ne válasszunk túl vastag tokot készülékünkre. A nagy telefonra vásárolt vastag tok szinte már átfoghatatlan, ezért bármilyen jó és kellemes tapintású a tok anyaga, nem fogjuk érezni azt az úgy nevezett „biztonságos tartás” érzést. Az ilyen telefonokra az ultravékony tok a jó megoldás. Az, hogy ultravékony egy tok, az nem jelenti azt, hogy ne lenne strapabíró, ugyanis ezek TPU szilikonból készülnek.

Telefontok esetében ez azt jelenti, hogy ez az anyag, – ami a poliuretán műanyagok csoportjába tartozik, –nagyon jól terhelhető és ugyanakkor rugalmas is. Általában kétféle változata van, a keményebb (hard) és a lágyabb (soft) anyag. Mintha direkt telefontok készítésére találták volna ki, hőálló, kopásálló, tartós, hihetetlenül könnyű, nem marad meg rajta az ujjlenyomat. rugalmassága miatt könnyű feltenni, és levenni, nem veszti el a formáját, nem tágul ki. Figyeljünk rá, hogy inkább matt felületűt válasszunk, nehogy kicsússzon a kezünkből a telefon.

Ezeknek a feltételeknek például nagyon jól megfelel az iPhone 8 Plus Ultravékony átlátszó tok.

iPhone 8 Plus Ultravékony átlátszó tok, kép: smartdiszkont.hu

Valóban ultravékony, mert a „vastagsága” csupán 1,8 mm, szinte észrevehetetlen, hogy a telefonunkon van, ezt még az is elősegíti, hogy maga a tok átlátszó, így az iPhone logó látható a hátán – vannak, akiknek ez fontos szempont.

A Defender tokok

Ha valaki mindig testközelben és maximális biztonságban szeretné tudni telefonját, annak nagyon jó választás a fekete színű, övcsipeszes iPhone 13 mini-re való, 360 fokos védelmet biztosító Defender tok, melynek még kijelző védője is van.

iPhone 13 Defender tok, kép: smartdiszkont.hu

Ezek az iPhone tokok az okostelefonunk mind a hat oldalát védik, így az sehol nem sérülhet meg. Maga a tok négy részből áll, ezek közé helyezzük be a telefont, ezáltal valóban maximális a védelem. Az övcsipesz 360 fokban körben forgatható, így bármilyen pozícióban rögzíthetjük az övünkön a készüléket, akár állva, akár fektetve, de ferdén is. Az előlapon még egy kijelző védő is van. Mielőtt felhelyezzük a képernyőre, természetesen azt alaposan zsírtalanítsuk, tisztítsuk, hogy maximális tapadást érjünk el. A telefontok pereme egy kicsit megemelésre került, ezzel is biztosítva a fokozott védelmet. A tok a vezeték nélküli töltést is lehetővé tesz. A tesztek során bebizonyosodott, hogy másfél méteres magasságból leesve is megvédte a készüléket, mert elnyeli az ütődést.