erdő
A Mindennapok kategória cikkei

A zöld energia felhasználásának környezeti és gazdasági előnyei

A világ népessége soha nem volt akkora, mint ma. Az energia, az ásványi anyagok, a talajvíz és az üzemanyagok fogyasztása egyre fenyegetőbb méreteket ölt. Egyre nagyobb szükség van az ember energiaszükségletének kielégítésére szolgáló új módszerekre, hogy ne szennyezzék és ne költsék el a korlátozott földi erőforrásokat.

Az alternatív és ártalmatlan energiaforrások iránti igény ma nagyobb, mint valaha. A G8, az euróövezet és az ENSZ miniszterei többször tartottak konferenciákat és hosszú megbeszéléseket a „Hogyan állítsuk meg a globális felmelegedést?” Egyrészt a környezetvédelem, másrészt a földi erőforrások hosszabb ideig történő védelme a zöld energia felhasználását prioritássá teszi.

Mi ez a zöld energia?

A zöld energia nevét a természet és a környezet védelmét jelképező színről kapta. Megújuló energiaforrásokból nyerik, amelyek különböző típusúak lehetnek. Ez a fajta forrás nem kimerült, pl. az energiatermelés során a bolygó erőforrásai nem csökkennek, és nem figyelhetők meg káros gázok és kibocsátások. A megújuló forrásokból előállítható energia:

  • Elektromos
  • Termikus (fűtés és hűtés)
  • Szállítás

Az emberiség számára szükséges háromféle energia előállításához különböző típusú berendezéseket használnak. A villamos energia előállításához napelemes rendszereket , napelemeket, kerékpárgenerátorokat, vízi erőműveket és turbinákat használnak . Évtizedekkel ezelőtt az ilyen zöldenergia -rendszerek drágák voltak, mára azonban ezek ára megfizethetőbb lett, és egyre több ország helyezi üzembe őket. A megújuló energiaforrások azok, amelyeknek nincs értékük (például hulladéklerakók és hulladékok).

Melyek a zöld energiaforrások fő típusai?

Ezek a nap, szél, víz, tengerek (dagály), biomassza, bioüzemanyagok, hulladéklerakók, hulladékok és geotermikus energia a földön. Hozzátehetjük, hogy az óceánból is származik energia, amellyel villamos energiát lehet előállítani. Ezt a fajta megújuló energiát sok műszaki és jogi probléma miatt még nem vették fel. De várhatóan leküzdik őket a jövőben, és ezt az energiát felszívják. Az óceán a legnagyobb napenergia -fogyasztó, és a vízrétegek termikus potenciáljainak különbsége felhasználható villamos energia előállítására.

Az erdők védelme szintén elengedhetetlenül fontos, hiszen ezek a zöld területek felelősek a tiszti levegőért és számos fajnak is otthont adnak.

Milyen környezeti előnyökkel jár a zöld energia használata?

A zöld energia bevezetésének fő oka a kipufogógázok üvegházhatásának csökkentése, a globális felmelegedés lelassulása és az éghajlatváltozás. Az elektromos áram mellett a hagyományos erőművek hatalmas mennyiségű káros kibocsátást bocsátanak ki, amelyek szennyezik a környezetet . Növelik a szén -dioxid és más káros gázok mennyiségét, ami viszont fokozza a globális felmelegedés hatását, és ennek megfelelően megváltoztatja az éghajlatot.

Az éghajlatváltozás számos anomáliához vezet, amelyek szinte elképzelhetetlenné teszik az életet a földön. Ilyenek a rendkívül magas hőmérséklet és a kiszámíthatatlan időjárási körülmények, a gleccserek olvadása a sarki övekben, az ultraibolya napfény fokozódása, a világ óceánjainak szintjének változása. Ezenkívül a hagyományos energiatermelés szennyezi a vizet, a talajt és a légkört szennyvízével és gázaival. Sok növény, állat, hal és madár normális léte zavart okoz. És sok fajt kihalás fenyeget.

sas

A Föld jövője a mai döntéseinken múlik

Ha az emberiség jó gazdája akar lenni ezen a bolygón, akkor nem fogja figyelmen kívül hagyni ezeket az aggasztó tényezőket. Emiatt a zöld energiatermelő létesítmények bevonása magas humanitárius értékkel jár a gazdasági és egyéb előnyök mellett. Az emberek számára bizonyos állat-, rovar- és madárfajok kihalása döntő fontosságú lehet.

A méhcsaládok új vírusos betegségek következtében történő csökkenése komoly nyomást gyakorol a betakarítási mennyiségekre. A méhek szinte minden számunkra hasznos növény beporzásában jelentős szerepet játszanak. Elpusztítják őket rovarirtó szerekkel, gyomirtó szerekkel és más peszticidekkel végzett ellenőrizetlen permetezéssel , ami azért történik, hogy megóvják a növényeket az elmúlt években megnövekedett növénybetegségektől. Úgy gondolják, hogy az új betegségek, amelyek csökkentik a termelést, az éghajlatváltozás és az erősebb napsütés következményei.

Az eddigiekből egyértelműen kiderül, hogy a zöld energia felhasználásának környezeti előnyei rendkívül nagy értéket képviselnek az emberiség számára. A humánus ország mellett, amely magában foglalja az állatfajok gondozását, gazdaságilag életképes, és stabilabb és jövedelmezőbb jövedelemmel rendelkezik, mint a mezőgazdaság és az állattenyésztés. Világos, hogy ez a két ipari rés központi szerepet játszik az emberi táplálkozásban, és minden kormány támogatja őket támogatásokkal és egyéb preferenciákkal. 

Új, ígéretes módszer a zöld energia előállítására

A megújuló hulladékokból előállított energia lehetővé teszi a hulladékból származó biomassza hasznos energia hasznosítását. A szemét szállítása, tárolása és kezelése különös gondosságot igényel. Ezeket a költségeket át lehetne irányítani olyan villamosenergia -termelésre, amely nem bocsát ki káros gázokat, és csökkenti a hulladéklerakókat.

Az otthoni növénytermesztés szintén sokféle előnnyel jár, hiszen nem csak az élelmiszer előállításáról tud gondoskodni, de megfelelő begyűjtési stratégia mellett jelentős mennyiségű biomasszát is termel.

Milyen gazdasági előnyökkel jár a zöld energia?

A fejlesztés a szektor számára a megújuló energia jellege lehetővé teszi, hogy sok ember talál állandó munkahelyet. Az új embercsoportok foglalkoztatása csökkenti a munkanélküliséget az országban, és növeli a vásárlóerőt és a forgalmat. Másrészt a megújuló forrásokból történő energiatermelésnek nincs költsége az üzemanyagra vagy a nyersanyagokra. Az ilyen alapokat főként maguknak az eszközöknek és rendszereknek a megvásárlásába és telepítésébe, valamint azok üzembe helyezésébe és későbbi karbantartásába és javításába fektetik be.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük