kerti házak
A Mindennapok kategória cikkei

Kültéri házak a rendezettebb kertért

Kerted rendezettsége az alapja annak, hogy udvarodban is meg tudd valósítani a pihenésre alkalmas édenkertet. Ez mindenki számára mást jelent. A divat örökké változik, egy valami azonban állandó: szükség van a pihenésre, a kikapcsolódásra! Ehhez pedig rendet kell tartani és rendszert szükséges alkalmazni.

A telek évszakonként változik, de munka mindig akad, amihez felszerelés és eszközök szükségesek. Ezeket télen és szezonjában is tárolni kell valahol, amikor használaton kívül vannak. Kisebb eszközök számára elegendőek a műanyag szekrények. Most azonban vizsgáljuk meg közelebbről a nagyobb dolgok elhelyezésére alkalmas tárolókat. 

A rendezettség megteremtése

A kültéri tárolók segítenek az eszközök és tárgyak hatékony tárolásában, ezzel hozzájárulva a kert rendezettségéhez. A használati tárgyak kezelése egyszerű és gyors, mivel nem kell őket mindig keresni. Emellett védik értékeidet az időjárás viszontagságaitól.

Eltérő anyag, eltérő gondoskodás

A kerti házak több anyagból kerülnek előállításra. Hogy ki melyik anyaggal azonosul, mindig egyéni döntés kérdése. 

A fa tároló házak természetesek és esztétikusak, amelyek évente igénylik a karbantartást a hosszú élettartam érdekében. 

A fém tárolók tartósak, ugyanakkor érdemes odafigyelni az anyagvastagságra, mert a vékonyabb lemezből készült darabok jóval sérülékenyebbek. 

A műanyag házak könnyűek, gyorsan összeszerelhetőek, karbantartást nem igényelnek. 

Mindben közös azonban, hogy megfelelő betonalapot igényelnek. Ez beleszámít a telek beépíthetőségébe, ezért minden alkalommal szükséges egyeztetni a helyi hatóságokkal vásárlás előtt!

Fontos szempontok a vásárlás, építés előtt

Szellőzés, ez akadályozza meg a penészedést, a nedvesség lecsapódását. 

Tető teherbírása fontos szempont, mivel ez védi meg a használati tárgyaidat. Ezzel együtt a vízelvezetésre is szükséges figyelni, hiszen egyes tetőtípusok nem tudják úgy elvezetni a csapadékot. Az eresszel hosszabban őrizheted kerti házad eredeti állapotát. 

Nyílászárók felelnek a természetes fényért és biztonságért. Tartsd szem előtt, hogy a kerti ház zárható legyen. Gondold át, hogy milyen méretű tárgyakat szeretnél benne tárolni, mert választhatsz egyszárnyas vagy duplaszárnyas ajtók közül. 

Sokoldalúság, funkciók

Festhető darabok előnyei, hogy egyénre szabhatók, minden esetben egyedileg tudod illeszteni kertedbe. 

Használhatod a kültéri eszközök tárolásán túl irodának, közösségi szobának, hobbi szobának, vagy műhelyként.

A kültéri tároló vásárlása vagy elkészítése mindig egyéni szempontok alapján történik. Az viszont közös, hogy a körültekintően kiválasztott fészer hosszú ideig szolgálja igényeidet. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük