A Mindennapok kategória cikkei

Miért érdemes megbízható építőipari generálkivitelező céget választanunk?

Az ember legnagyobb kiadását képezi az ingatlanvásárlás. Legyen szó saját házról, lakásról vagy befektetésről, nagyon körültekintőnek kell lennünk, hogy megtaláljuk a megfelelő építőipari generálkivitelező céget.

Az építőipari generálkivitelező felelőssége

A generálkivitelező feladata, hogy összehangolja a részfeladatokat, megszervezze az építkezést és betartsa a határidőket. Ez egy nagyon összetett feladat, hiszen egyszerre kell érteni több szakterülethez és mellett megfelelő és hatékony kommunikációra is szükség van.

Ugyanis komoly problémák adódhatnak abból, ha például a határidők nincsenek betartva. A különféle engedélyek beszerzése is összehangolt munkafolyamatok elvégzését feltételezi. Ezért is szoktak a kötbérezés lehetőségével élni.

Emellett figyelnie kell az építőipari generálkivitelezőnek többek között az időjárásra is. Ha példának okáért esős, viharos idő van, akkor ez nemigen kedvez az tetőfedő munkálatoknak és az újdonsült tetőszerkezetnek sem tesz jót, ha rögtön elázik mielőtt felépítésre kerülne. Ha a falak késő őszre készülnek el, elképzelhető, hogy komolyabb villanyszámlát generál majd a kiszárításuk stb.  

Minőségi, korszerű házépítés problémák nélkül

Vannak olyan problémák, amik a későbbiek folyamán jelentkeznek, rosszabb esetben akkor, mikor már a jótállás érvényét veszti. Természetesen a legegyszerűbb, ha a házépítést egy megfelelő tudással rendelkező szakemberre bízzuk. Így nem érhetnek minket negatív meglepetések.

Fel szokott merülni első körben, hogy mennyibe kerül az új ház felépítése. Erre azonban nem lehet 1-2 percen belül válaszolni.

Az építőipari generálkivitelező cégek legfontosabb kérdései köz tartozik, hogy pontosan mekkora, milyen tájolása, közművekkel rendelkező telek áll rendelkezésre? Mekkora házat szeretnénk építeni? Milyen technológiában gondolkodunk? Meghatározó a gépészet technológiája is. Egy energiatakarékos ház építése például hosszú távon nagyobb valószínűséggel térül meg egy hagyományos házzal szemben.

A kertrendezés, komolyabb kerítés telepítése is generálhat nagyobb kiadást, mellyel szintén számolnunk kell. Emellett felmerülhetnek egyedi igények, például edzőterem, szauna, boros pince stb. felépítése. Az új ház építés árak kapcsán itt található részletes  információ.

Ezeket a tételeket mind előre pontosan tisztázni kell és ez alapján kell végig gondolnunk, hogy pontosan mire van szükségünk. Az is kérdéses, hogy 10-20 év múlva hányan és milyen kényelmi körülmények között fogják lakni a házat. Ezekre a kérdésekre előre érdemes gondolnunk.

Ha akár az interneten, vagy ismerősök ajánlásai révén megtaláltuk a megfelelő építőipari generálkivitelező céget, akkor mindent fektessünk le pontosan a szerződésben. Ezáltal szinte biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legkényelmesebb módon kapjuk azt a pénzünkért cserébe, amit előzetesen elképzeltünk.

Budai luxus házak építése és felújítása generálkivitelezéssel, belsőépítészettel, lakberendezéssel, teljes körű ügyintézéssel együtt: RevoHouse

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük