qbittorrent torrent letöltés
A Mindennapok kategória cikkei,  A Tech & IT kategória cikkei

Torrent letöltés

A torrent letöltés számtalan különböző filmes és zenei tartalom, könyv és játék ingyenes hozzáférését teszi lehetővé az internetezők számára néhány egyszerű kattintással. Figyelem, ez a cikk csak tájékoztató jellegű, és nem buzdít az illegális letöltésre, vagy a szerzői jogok megsértésére!

Soha ne torrentezz VPN nélkül! Kattints ide, és fizess elő az Atlas VPN-re kevesebb, mint havi 500 forintért!

Hogyan működik a torrent letöltés

A letöltések egy torrent kliens segítségével mennek végbe, amelynek telepítve kell lennie a számítógépen. A világhálón több különböző kliens is elérhető, a legnépszerűbbnek azonban minden bizonnyal a uTorrent és a qBittorrent számítanak.

Torrent letöltés és kliensek

A uTorrent egy könnyen használható, ingyenes bittorrent kliens, amelynek magyar nyelvű változata is elérhető. Az ingyenes verzió mellett több fizetéses kiadása van, amelyek más és más plusz szolgáltatásokat is nyújtanak az alapvető torrent letöltés mellett (hirdetések kizárása, kevesebb elfoglalt sávszélesség, teljes vírusvédelem stb). A utorrent a Windows és a Mac OS X operációs rendszereken is elérhető, a Linux változat pedig a uTorrent for Linux néven fut. A uTorrenthez külalakjában és felhasználásban is hasonló kliens a qBittorent, amely 2009-ben vált felettébb népszerűvé a felhasználók körében.

Torrent oldalak

A letölteni kívánt tartalmakat számos ingyenes torrent oldalon megtalálhatjuk, magyar nyelven is. Indíthatunk egy egyszerű Google keresést is a keresett anyag nevével, ám tanácsosabb, ha minőségi torrent oldalon böngészünk, annak érdekében, hogy teljes értékű, legfőképpen pedig vírusmentes fájlok birtokába juthassunk.

A torrent oldalak lehetnek regisztrációt és/vagy meghívót nem igénylő oldalak, vagy olyanok is, amelyekre csak egy ismerősünktől kapott meghívóval tudunk hozzáférni. Ilyen regisztrációs működési alapú például az nCore torrentoldal, amely a magyar nyelvű felhasználók körében igen népszerű felületnek számít, hiszen az angol mellett a magyar az egyetlen másik nyelv, amelyen elérhető.

A legnagyobb ingyenes torrent oldalnak a regisztrációt nem igénylő PirateBay számít, amely még a többszöri jogvédelmi támadások és az ezzel kapcsolatos hosszas eljárások után is üzemel.

Torrentek letöltése

Amint megtaláltuk a keresett tartalmat egy torrent oldalon, és rendelkezünk egy torrent klienssel, egy torrent fájl vagy magnet-link által elindíthatjuk a letöltést. Mivel maga a torrentezés egy P2P hálózaton alapul, a tartalmakat pedig egymástól kapják meg a csomópontok, a letöltés sebessége a seedek (feltöltések) számától függ. Ha a letöltésünk elérte a 100%-ot, részünkről is elkezdődik a seedelés, ezzel mi is megosztókká válunk. A torrent kliensek egyszerre egy vagy több letöltést is lehetővé tesznek, megszakadt letöltés esetén pedig a feldarabolt tartalmaknak köszönhetően ez később folytatható.

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük