autós telefontartó
A Tech & IT kategória cikkei

Minden, amit az autós telefontartó elhelyezéséről tudni érdemes

Hiába írunk 2023-at, nagyon sok gyári autós navigáció szinte még mindig használhatatlan. Sokkal jobban járunk, ha letöltjük a telefonunkra például a Waze ingyenes applikációt, amely

valós idejű közúti figyelmeztetésekkel és naprakész, aktuális térképpel segíti felhasználókat a gyorsabb és a problémamentesebb utazásban.

Bár ennek is megvan a hátulütője, hiszen így a vezetés közben a telefon kijelzőjét kell bámulnunk, ami eléggé balesetveszélyes. Egy autós telefontartóval a SmartDiszkont kínálatából viszont ez a probléma is kivédhető.

A tapadókorong segítségével megbízhatóan rögzíthető a műszerfalon vagy a szélvédőn, és ha nem választunk méteres kart hozzá, akkor nem fog úgy hintázni, mint amikor egy ágat fújdogál a szél.

A legjobb hely számára a vezető bal oldalán lévő üvegfelület

Ezáltal ugyanis könnyedén hozzáférhetünk a telefonhoz, ha netalántán útközben módosítani kellene valamit, illetve akkor is látni fogjuk a képernyőt, ha rosszabb a szemünk. Egy a lényeg: a tápkábelnek el kell érnie a szivargyújtótól a telefonig, hiszen a navigáció és a mobil internet használata pikk-pakk lemeríti az akkumulátort.

Persze, hogy ha szeretnénk, akkor rögzíthető a szellőzőrostélyba is, de ez több okból sem túl szerencsés megoldás. Egyrészt azért, mert ezerféle szellőzőrács létezik, és semmi sem garantálja azt, hogy az általunk választott autós telefontartó stabilan beleilleszthető abba, ami éppen az autónkban van.

Másrészt a légkondiból áramló fagyos illetve meleg fuvallat magának a telefonnak sem tesz jót. Az utóbbi például leolvaszthatja róla még a képernyővédőt is.

Most, hogy rögzítettük a telefontartót, jöhet a végső feladat!

Ez pedig nem más, mint beletenni a telefont a tartójába. Ha az általunk választott modell mágneses, akkor ezzel egyáltalán nem lesz probléma. Miután felragasztottuk a hozzá mellékelt fém gyűrűt a telefontok külső oldalára, stabilan fogja tartani majd a készüléket.

Amennyiben viszont a telefonunkat apró karok közé kell szorítani, akkor előfordulhat, hogy bizonyos esetekben ezek nyomni fogják a rajta lévő gombokat, vagy nem lehet bedugni a tápkábelt. De, ha a vásárlás előtt alaposan átolvassuk a termékleírást és az elérhető véleményeket, akkor ennek szcenáriónak az előfordulása nem túl valószínű.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük