A Mindennapok kategória cikkei

Németországban nem volt a helyzet magaslatán a rendőrség a pandémia alatt

Egy night club tulajdonos panaszától hangos a német sajtó, aki szerint a pandémia szüneteiben a helyi rendőség szinte semmit sem tett az illegálisan utcán dolgozók felszámolására. Eközben a legálisan működő klubok és az ott dolgozók hátrányba kerültek.

Németországban szigorú a szabályozás

Németország pont olyan megközelítést alkalmaz az éjszakai élet az a benne dolgozók szabályozására, mint a többi német nyelvű ország, Ausztria és Svájc. A night clubok és az ott működő nők szabadon tevékenykedhetnek, ha előtte regisztrálják magukat a rendőrségen, rendszeresen részt vesznek a szigorú orvosi vizsgálatokon, és egyéb papírjaik is rendben vannak.

A koronavírus pandémia alatt viszont a teljes országot lezárták, és a többi szórakozóhelyhez hasonlóan a night clubok sem működtek. A bennük dolgozó nők vagy visszatértek eredeti országukba, vagy az utcára kerültek, ahol illegálisan folytatták a tevékenységüket.

A pandémia szüneteiben a klubok újra nyithattak, a nők egy része viszont továbbra is illegálisan dolgozott az utcán. Mivel őket nem szabályozza senki, és orvosi vizsgálatokon sem kell részt venniük, így egészségügyi kockázatot jelentettek az ügyfelekre. Eközben a night club és a benne szabályosan dolgozó nők komoly versenyhátrányba kerültek.

A klubtulajdonos most elmondta, hogy az allgaui rendőrség nem igazán mozdult meg annak érdekében, hogy felszámolja az illegalitásban dolgozókat a városban és a környékén. Pedig ehhez a klub vezetője még tippeket is adott, de hiába, az engedély nélkül dolgozók továbbra is az utcákon maradhattak.

Forrás: Sex Club Wien

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük