A Hírek kategória cikkei

Több iskolát is ki kellett üríteni a bombariadó miatt

Hétfő reggel több iskolát is kiürítettek bombariadó miatt, Szegeden, Szombathelyen, Kulcson és Nyíregyházán. Az iskolákat érintő fenyegetések e-mailben és telefonon érkeztek , ami sürgős intézkedéseket igényelt a helyi hatóságok részéről.

Szegeden és Szombathelyen két-két iskolát kellett kiüríteni, míg Kulcson és Nyíregyházán az ottani diákokat és oktatási személyzetet szintén biztonságba helyezték. A helyi lapok és a Magyar Hang beszámolói szerint a fenyegetések részben elektronikus úton, részben telefonon keresztül érkeztek.

A rendőrség megerősítette a lapok értesüléseit, bár eddig nem találtak robbanószereket az érintett intézményekben. Egyes helyeken a vizsgálatok már befejeződtek, másokban azonban a diákok még nem térhettek vissza az iskolákba.

A Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesület a közösségi oldalán közölte, hogy a helyi általános iskolát figyelmeztették egy tervezett bombarobbanásra. Az iskola átvizsgálása után dél előtt minden visszatérhetett a rendes kerékvágásba.

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolánál a Facebook-oldalukon tájékoztatták a közösséget, hogy az intézmény 17 óráig zárva tart, és a szülőket arra kérték, hogy mielőbb vigyék haza gyermeküket.

Az Index hírportál szerint hasonló bombariadók érintettek egy budapesti általános iskolát is ezen a héten. Továbbá, a szomszédos Szlovákiában több száz iskola kapott pokolgépes fenyegetéseket, amelyeket a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgál terrorfenyegetés címén. Szlovákiában a bombariadókkal kapcsolatos bűncselekményekért akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük