Ezt ne hagyd ki! Túlélő tízparancsolat fesztiválra


Mit vegyek fel? Mi legyen mindig nálam? Hova pakoljak? Mire figyeljek? A fesztiválok gondtalan hangulatát könnyen megőrizhetitek, ha betartjátok az IdeaFashion tízparancsolatát.

A nyári fesztiválok Magyarország specialitásai. Nyertünk már “A világ legjobb fesztiválja” díjat, “Zöld fesztivál díjat”, de nem is ez a lényeg. Hanem a hangulat. A fesztiválozás arról szól, hogy beleteszed egy nejlonzacskóba az agyad, és kidobod a legközelebbi kukába. Egy hét felhőtlen szórakozás, búfelejtés. Ahhoz azonban, hogy a sátras körülményekhez képest könnyen és épen megúszd itt egy kis segítség.

1. Mit vegyél fel? Tornacipőt!! A csini topánka nem csak kényelmetlen lesz, hanem meglehetősen szánalmassá válhat, ahogy tűsarkúban botorkálsz a porban. Nem lesz szexi, ne is próbálkozz! Össze fognak nevetni a hátad mögött. Vagy az arcodba. Tényleg.

Öltözködj rétegesen. Lehet, hogy délután még gatyarohasztó meleg van, de hajnalra tuti beléd fagy a fesztiválkaja. Köss a derekadra egy pulcsit vész esetére. Lehetsz nyugodtan trendi, de azért ne írd felül vele a józan ész határait. Nem az operabálra készülsz. Viszont ez az a hely, ahová bármit felvehetsz. Nem fognak érte kinézni (kivéve a tűsarkút). Őrült kalapok, színes pólók, feliratok, testfestés, punk séró. Valósítsd meg önmagad.

2. Ha esős az idő, egész stílusos megoldással átvészelheted a mocsarat a koncert közepén. Interneten beszerezhetsz tornacipő mintás lábzsákot, ami nem csak jól néz ki, de garantáltan megvéd a felfázástól.

3. Legyen nálad egy praktikus mini táska. Ha nem akarod a kis retikülödet szorongatni egész végig, szerezz be egy menő hasitasit. Már vannak kevésbé ciki fazonok is. Ha megvan a tatyó, már csak meg kell tömni hasznos, ismétlem, hasznos (!!!) dolgokkal. Jó esetben akár 24 órát is talpon vagy, szóval pár deka is nehéz lehet már hajnalra.

4. Ha nyár, akkor napsütés. Lehet kapni mini flakonokat, amikbe egy napra elegendő naptejet tudsz tenni. Hát tegyél. Másnap indulás előtt pedig töltsd fel újra. Egy napégés könnyen lehervaszthatja a mosolyt a partiarcodról.

5. Ha nyár, akkor szúnyogok. A már említett mini flakonba, – pontosabban egy másikba – önts szúnyogriasztót. Te sem szeretnél véresre vakart sebekkel kószálni a fesztivál hátra lévő napjaiban.

6. Ha fesztivál, akkor kosz. Kicsi tégelybe tömködj bele 5-6 babatörlőt, hogy evés, mosdó, vagy a pogózás közbeni jókora esés után letakaríthasd magadról a nem kívánt szennyeződéseket. Legyen nálad zsepi és egy darab ragtapasz is. Jól jöhet.

7. Ha hiú vagy, egy szájfényt és egy kompakt púdert beszuszakolhatsz a táskába, de ennél többre nem lesz szükséged.

8. Pénz, személyi. Lehetőség szerint külön, zárható, belső zsebben. Az alkoholmámoros órákban úgysem tudsz majd figyelni rá.

9. Éééés, az utolsó tanács: telefon. A telefonod menthet meg, ha elveszted a barátaidat, vagy öntudatlan állapotban fetrengsz egy árokban. Vigyázz rá! Akaszd a nyakadba, vagy tedd a belső zsebbe, ahol az irataidat tartod. Vízparti fesztiválokhoz kiváló víz-és porálló tokokat is be lehet szerezni. Hasznos lehet.

10. Na! Most már készen állsz egy hét együttlétre! Ha megfogadod ezeket az apró praktikákat, már semmi sem választhat el a világ legnagyobb bulijától. Csupán egyetlen dolog: Nem árt elhatározni, hogy jól fogod érezni magad. Szóval ne foglalkozz semmivel, szabadulj meg minden gondodtól, légy szabad, táncolj a réten, ismerkedj idegenekkel, nevess sokat! Hiszen erre való egy fesztivál!

Previous Készíts menő órát kendőből!
Next Színtiszta pozitivitás – A meditációról könnyedén