Magyarország is csatlakozott az 5G-fejlesztésről szóló nyilatkozathoz Észtországban


Magyarország is csatlakozott a távközlési miniszterek észtországi informális találkozóján az 5G-fejlesztésről szóló nyilatkozathoz, amely az új technológiát segítő politikai és szabályozási keret megteremtését szorgalmazza.     A minisztérium ismertette, hogy a dokumentum szerint Európa globális piacvezető szerepre tör az 5G technológiában.
A közlemény idézi Mernyei Ákos Pétert, az NFM Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát, aki a találkozón hangsúlyozta: az 5G a közlekedést, az egészségügyet, az energiát, a földművelést is befolyásolni fogja, így a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztéseknél nagyobb hatása lesz. Hozzátette, hogy Magyarország a világ harmadik legjobb minőségű 4G mobilhálózatával rendelkezik, így kedvező helyzetből indul a következő generációs fejlesztések terén kibontakozó nemzetközi versenyben.
A helyettes államtitkár a közlemény szerint felidézte, hogy a világ legnagyobb mobil- és technológiai vállalatai Magyarországon is jelen vannak és elkötelezettek a fejlesztések iránt. Kiemelte a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpályát, amely az új technológiákra épülő alkalmazások tesztelését is lehetővé teszi – írta az NFM.

 

Previous Az Egyesült Államok elkötelezett a NATO céljainak megvalósításában
Next Gibraltár nem lesz feltétele a Brexit-megállapodásnak